eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vlagyimir Putyin orosz elnök (k) kesztyűjét segít levenni egy szakember, miután az államfő meglátogatta azokat a pácienseket, akiket koronavírus-fertőzés gyanújával megfigyelés alatt tartanak egy moszkvai kórházban 2020. március 24-én. A hivatalos adatok szerint a fertőzöttek száma egy nap alatt 57-tel, 495 főre nőtt. Az érintettek közül 290-en Moszkvában tartózkodnak.
Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (k) kesztyűjét segít levenni egy szakember, miután az államfő meglátogatta azokat a pácienseket, akiket koronavírus-fertőzés gyanújával megfigyelés alatt tartanak egy moszkvai kórházban 2020. március 24-én. MTI/EPA/Szputnyik pool/Alekszej Druzsinyin

Karanténba vonul Vlagyimir Putyin a választások előtt

Az orosz elnök maga nem koronavírus-fertőzött, de a környezetében többen is.

Karanténba vonul Vlagyimir Putyin orosz elnök a környezetében történt koronavírusos esetek miatt – közölte a Kreml sajtószolgálata.

A közlemény szerint az orosz államfő Emomalii Rahmon tádzsik elnökkel telefonon folytatott megbeszélésén jelentette be ezt.

"Vlagyimir Putyin közölte, hogy a környezetében kimutatott koronavírusos megbetegedések miatt bizonyos ideig be kell tartania az önkéntes elszigeteltség szabályait" – állt a közleményben.

A Kreml szerint Putyin emiatt videolinken keresztül vesz majd részt a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) e heti dusanbei csúcsértekezletén.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kijelentette, hogy

Putyin teljesen egészséges, és a karanténba vonulás nem befolyásolja munkaintenzitását.

Az elnöki sajtószolgálat vezetője hozzátette, hogy a Kreml majd később közli, hogy személyesen voksol-e majd az államfő a péntektől vasárnapig tartó parlamenti és helyhatósági választásokon.

Putyin az önkéntes karanténba vonulásának lehetőségéről hétfőn tett először említést, amikor a tokiói paralimpián eredményesen szerepelt sportolókat fogadott a Kremlben. Közölte, hogy a környezetében sokan megbetegedtek, ezért, mint fogalmazott, "hamarosan nekem magamnak karanténba kell (mennem)". Ezt követően a nap folyamán Nyizsnyij Novgorod megyében még megtekintette a Zapad-2021 hadgyakorlat fő szakaszát, majd Moszkvába visszatérve fogadta Bassár el-Aszad szíriai elnököt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×