eur:
392.85
usd:
366.2
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Brüsszel, 2017. december 15. Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az uniós országok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozójára Brüsszelben 2017. december 15-én, a kétnapos tanácskozás második napján. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Orbán Viktor és Szijjártó Péter Prágába utazik

A magyar miniszterelnök a cseh kormányfővel, Andrej Babissal találkozik.

Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 29-én egynapos hivatalos látogatásra Csehországba utazik, ahol cseh kollégájával, Andrej Babissal fog tárgyalni – erősítette meg az erről szóló prágai sajtóinformációkat Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Lidové noviny című újság azt írta, hogy a miniszterelnökök a találkozó során az európai integráció, az uniós helyreállítási alap ügyével és más aktuális témákkal foglalkoznak majd.

Orbán Viktorral együtt érkezik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki Karel Havlícek cseh kereskedelmi és közlekedési miniszterrel a beruházási lehetőségekről és a nagysebességű vasúti összeköttetésről tárgyal – olvasható a lapban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×