eur:
394.44
usd:
369.59
bux:
65663.66
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Belehalt egy katasztrófavédelmi gyakorlatba egy orosz miniszter

Jevgenyij Zinyicsev életmentés közben lelte halálát.

Szolgálatteljesítés közben, egy sarkkörön túli tárcaközi katasztrófavédelmi gyakorlaton életét vesztette szerdán Jevgenyij Zinyicsev, az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője.

A tárca közleménye szerint Zinyicsev életmentés közben halt meg. A miniszter Alekszandr Usszal, a Krasznojarszki terület vezetőjével Norilkszban egy új tűzoltó egységet keresett fel, amelynek a tervek szerint az év végén kellett volna szolgálatba lépnie.

Margarita Szimonyjan, az RT állami médiakonglomerátum főszerkesztője Telegram-bejegyzésében azt írta, hogy

Zinyicsev egy forgatócsoport tagjának életét akarta megmenteni, amely oktatófilmet készített a gyakorlatról.

Az operatőr Szimonyjan szerint megcsúszott egy meredély szélén és a vízbe zuhant. A miniszter, aki utána vetette magát, halálra zúzta magát egy kiálló kőben. Az operatőr életét nem sikerült megmenteni.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnök jelentést kapott a történtekről.

Zinyicsev 55 éves volt. 2018 májusa óta vezette a rendkívüli helyzetek minisztériumát és ekkor lett tagja az orosz biztonsági tanácsnak is.

Jevgenyij Zinyicsev 1987-től szolgált az Állambiztonsági Bizottságnál (KGB), majd a Szovjetunió összeomlása után a Szövetségi Biztonsági Szolgálathoz (FSZB) került át. 2006 és 2015 között Putyin személyes adjutánsa volt. 2015 júniusában a Kalinyingrád megye FSZB-parancsnokságának vezetője lett, egy évvel később pedig a régió megbízott kormányzója. Két és fél hónappal később az FSZB igazgatóhelyettesévé nevezték ki.

2018 májusától lett tagja Dmitrij Medvegyev kormányának, a rendkívüli helyzetek minisztériumának élén Vlagyimir Pucskovot váltotta, aki a kemerovói Zimnyaja Visnya bevásárlóközpontban keletkezett tűzvész miatt mondott le. A tragédiának legkevesebb 60 halálos áldozata volt, a legtöbben közülük gyerekek.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×