eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 22. péntek Móric
Nyitókép: Pixabay

Helsinkiben utcára mentek a magas benzinárak miatt

A kormány zöldpolitikájával is baj van - vélik a tiltakozók.

Autósok százai tüntettek Helsinkiben szombat délután a magas benzinárak és a finn kormány környezetvédelmi politikája ellen.

A YLE közszolgálati televízió felvételein látható volt, hogy a gépjárművek konvoja hangos dudálással és vészvillogókkal haladt el lassú menetben a parlament épülete előtt.

Rendőrségi közlések szerint az autóstüntetés békésen zajlott mintegy 460 résztvevővel.

A YLE szerint a megmozdulást a Stop autoilijoiden kuritukselle (Hagyjátok abba az autósok büntetését) nevű csoport szervezte, amely mindenekelőtt az alacsonyabb benzinárakért küzd, de ellenzi a szociáldemokrata Sanna Marin miniszterelnök terveit is, miszerint a károsanyag kibocsájtást a közlekedési szektorban 2030-ig megfeleznék a környezetvédelem jegyében.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×