eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Már emberre támadnak a patkányok Bukarestben

Patkány harapott meg egy fiatal férfit a román fővárosban. Azonnal kórházba vitték, ahol veszettség és tetanusz elleni oltást kapott.

Az eset Bukarest központjában történt. A férfi éppen csak annyi időre hagyta el a házát, amíg átvette az ételrendelését, ekkor támadta meg egy patkány a kapu előtt. A rágcsáló a lábujját harapta meg – írja a kronikaonline.ro.

A kezelőorvos szerint az elmúlt években többször előfordultak patkánytámadások, de ezek leginkább Bukaresten kívül történtek. A súlyosabb esetek azok voltak, amikor a gyerekeket arcukon harapták meg a rágcsálók. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a patkányok jelenléte egyértelműen a nem megfelelő higiéniának köszönhető, és arra figyelmeztetett, hogy az állatok több fertőző betegséget is terjeszthetnek. A patkányok által terjesztett leggyakoribb betegségek a tetanusz, leptoszpirózis, pseudotuberkulózis, ételmérgezés és veszettség.

Bukarest polgármestere, Nicușor Dan június 8-án jelentette be, hogy megkezdődtek a fertőtlenítési és rágcsálóirtási akciók. A művelettel azonban két hónapot késtek, és sok bukaresti lakos panaszkodik arra, hogy egyes parkok tele vannak patkányokkal vagy kullancsokkal.

A főváros központjában közúti jelzőlámpák is meghibásodtak, miután több kábelt átharaptak a patkányok.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×