eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Mumbai, 2021. április 29. Az új koronavírus elleni oltásra várnak az indiai Mumbaiban 2021. április 29-én. Indiában napról napra több koronavírussal fertőződött beteget vesznek jegyzékbe, a napi új betegek száma itt a legmagasabb a világon. Radzsanis Kakade
Nyitókép: MTI/AP/Radzsanis Kakade

Az indiaiak mintegy kétharmadánál észleltek antitesteket

Az indiai lakosság mintegy kétharmadát fertőzhette meg eddig a koronavírus a kormány által megrendelt friss tanulmány szerint.

Az Orvosi Kutatások Indiai Tanácsa (ICMR) által 29 ezer ember körében júniusban és júliusban elvégzett szerológiai kutatás szerint a vizsgált személyek 67,6 százalékánál találtak antitesteket.

A kutatás eredménye a járvány áprilisi fellobbanását mutatja, amikor Indiában mintegy 400 ezer fertőzöttet és 4000 halálesetet regisztráltak naponta.

Egy hasonló vizsgálat decemberben és januárban a vizsgált személyek kevesebb mint 25 százalékánál talált antitesteket.

Balram Bhargava, az ICMR főigazgatója úgy vélte, a kutatás arról tanúskodik, hogy van egy halvány reménysugár. "Óvakodni kell azonban minden önelégültségtől, továbbra is megfelelő magatartást kell tanúsítani a Covid-19-cel szemben" - jelentette ki a szakértő kedden Újdelhiben.

Annak a többszáz millió indiainak, akiknek a szervezetében nem képződtek antitestek, nagyobb valószínűséggel alakulnak ki a betegség súlyos formái.

Eddig mindössze a felnőtt lakosság 13 százaléka kapta meg mindkét adag védőoltást, így félő, hogy újabb fertőzéshullám várható, amint az országban enyhítik a járvány miatti korlátozásokat.

Indiában eddig 418 480 ember halt bele a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegségbe a hivatalos adatok szerint. Ezzel az Egyesült Államok (609 ezer haláleset) és Brazília (544 ezer) mögött India áll a halálozási lista harmadik helyén.

Egy kedden közzétett amerikai tanulmány szerint Indiában a hivatalos adatoknak valójában a tízszerese lehet a Covid-19-betegség következtében elhunytak száma, így a világjárvány India legsúlyosabb humanitárius katasztrófája a függetlenné válás óta.

A Globális Fejlődés Központja (GDC) ezen tanulmánya szerint a pandémia tavalyi kezdete és az idei év júniusa között 3,4 és 7 millió között mozgott a járvány halálos áldozatainak a száma. A kutatók becslésüket a járvány előtti, illetve az az alatti halálozási számok közötti különbségre alapozzák.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×