eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Police.hu

Brutális büntetést vezetnek be a gyorshajtásért Ausztriában

A pénzbírság maximuma 5000 euró, de mostantól akár az autót is elkobozhatják a hatóságok.

Szeptember elsejétől bekeményít Ausztria. Az osztrák rendőrség az eddiginél sokkal szigorúbban fog fellépni a gyorshajtókkal szemben – írja az origo.hu.

Megszavazta az osztrák parlament a gyorshajtásokra vonatkozó szabályok szigorítását. Aki a sebességhatárt 30 km/órával túllépi, annak az eddigi 70 helyett legalább 150 eurót kell fizetnie, a bírság felső határát pedig az eddigi 2180-ról 5000 euróra (1,8 millió forint) emelik.

Az új szabályok értelmében különösen veszélyes esetekben akár a járművet is lefoglalhatják a rendőrök,a visszaesők pedig igazán nagy szigorra számíthatnak. A szabályozásnak ez a része csak az év végén léphet majd hatályba, ugyanis sok még a nyitott kérdés. Többek között problémákat okozhat például az, ha az autó nem a sofőré, hanem egy másik személyé.

Akit pedig illegális autóverseny közben érnek tetten, annak legalább hat hónapra bevonják a jogosítványát, ezt követően pedig közlekedéspszichológiai tesztre küldik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×