eur:
388.81
usd:
360.16
bux:
68198.33
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
SINGAPORE - NOVEMBER 08: The World Dream cruise ship is seen returning to the port of call at the Marina Bay Cruise Centre on November 8, 2020 in Singapore. Gentings Dream Cruises, The World Dream vessel has been approved by the Singapore authorities to begin a pilot cruise to nowhere, for Singapore residents on November 6 amid the COVID-19 pandemic to give a much needed boost to the local tourism industry. (Photo by Suhaimi Abdullah/Getty Images)
Nyitókép: Suhaimi Abdullah/Getty Images

Kitört a Covid-pánik: háromezer embert zártak a kabinjába az óceánjárón

Egy utas pozitív koronavírus-tesztet produkált Szingapúrnál.

A Genting Cruise Line hajótársaság World Dream nevű óceánjárója egy három éjszakás kirándulásra ment Szingapúr közelében, 3000 fővel a fedélzeten, amikor kedden az egyik utasról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Az utas a felszállást megelőzően elvégzett egy antigéntesztet, ami negatív lett, de az út során a kontaktkutatás felderítette, hogy közeli kapcsolatban volt az utazás előtt egy megerősített koronavírusos beteggel. Az utast azonnal izolálták és letesztelték, ami pozitív eredményt adott – írja a Portfolio.

A hajó utasait hajnali egy órakor a szobáikba parancsolták, csak a legénység nélkülözhetetlen munkát végző tagjai mozoghattak a fedélzeten. A hajón 1646 utas és 1249 főnyi személyzet tartózkodott. Az utasok a szobájukba zárva maradtak egészen addig, amíg szerda este elhagyhatták a hajót.

A fertőzött személy utastársai negatív teszteket produkáltak, de a többi utastól elkülönítve hagyták el az óceánjárót. A fertőzött utassal nem érintkezőktől azt kérték, hogy töltsenek ki egy nyomtatványt és gyorstesztre kötelezik őket a kikötő épületében.

A World Dream 2020 novemberében indult újra, eddig 103 utat teljesítettek 130 ezer utassal, és ez volt az első koronavírusos eset.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×