INFORÁDIÓ
2021. július 31. szombat
Oszkár

pakisztán

vonatbaleset

halálos áldozatok

Katona őrködik, amint vasúti dolgozók eltávolítják a roncsokat a vágányról 2021. június 8-án, miután az előző nap egy expresszvonat belerohant egy másik, kisiklott vonatba a dél-pakisztáni Szindh tartományban fekvő Gotki körzetben. Legalább 63 ember életét vesztette, több mint 100 pedig megsérült.

Több mint a duplájára emelkedett a pakisztáni vonatbaleset halálos áldozatainak száma

Infostart / MTI

Keddre 63-ra emelkedett két dél-pakisztáni vonat ütközése halálos áldozatainak száma egy nappal azt követően, hogy a mentők további 12 holttestet emeltek ki az összeroncsolódott kocsikból - közölték a hatóságok.

Az ütközés egy rossz állapotú vasúti pályán történt a Szindh tartomány déli részén fekvő Daharki város közelében, amikor egy gyorsvonat belerohant egy másikba, amely percekkel korábban, hétfőn hajnalban kisiklott. Az országban az elöregedett vasúthálózat és a jelzőlámpák nem megfelelő karbantartása miatt gyakoriak a vonatbalesetek.

Az utasok többsége - mindkét vonaton mintegy 1100-an voltak - aludt, amikor a déli kikötőváros, Karacsi és a keleti Pandzsáb tartománybeli Szargodha között közlekedő Millat Express kisiklott, és több kocsija felborult. Miközben az utasok igyekeztek kiszállni, egy másik gyorsvonat, a Sir Syed Express belerohant a kisiklott vagonokba.

A mentési munkálatok hétfőn egész nap, az éjszaka folyamán és kedden is folytak.

Gotki, 2021. június 7.
Katonák és önkéntes segítők a roncsoknál 2021. június 7-én, miután egy expresszvonat belerohant egy másik, kisiklott vonatba a dél-pakisztáni Szindh tartományban fekvő Gotki körzetben. Legalább 40 ember életét vesztette, több mint 100 pedig megsérült.
MTI/AP/Valíd Szaddik
Katonák és önkéntes segítők a roncsoknál 2021. június 7-én, miután egy expresszvonat belerohant egy másik, kisiklott vonatba a dél-pakisztáni Szindh tartományban fekvő Gotki körzetben. MTI/AP/Valíd Szaddik

Nem világos, hogy pontosan mi okozta a kisiklást. Aijaz Ahmed, a Sir Syed Express mozdonyvezetője elmondta, hogy fékezett, amikor meglátta a mozgásképtelenné vált vonatot, de nem volt ideje elkerülni az ütközést. Azam Szváti vasútügyi miniszter szerint a szakértők még mindig próbálják megállapítani a baleset okát. A politikus kijelentette, hogy minden szempontot megvizsgálnak, beleértve a szabotázs lehetőségét is.

Gotki, 2021. június 8.
A roncsokat távolítják el a vágányról vasúti dolgozók 2021. június 8-án, miután az előző nap egy expresszvonat belerohant egy másik, kisiklott vonatba a dél-pakisztáni Szindh tartományban fekvő Gotki körzetben. Legalább 63 ember életét vesztette, több mint 100 pedig megsérült.
MTI/AP/Faríd Hán
A roncsokat távolítják el a vágányról vasúti dolgozók 2021. június 8-án, miután az előző nap egy expresszvonat belerohant egy másik, kisiklott vonatba a dél-pakisztáni Szindh tartományban fekvő Gotki körzetben. MTI/AP/Faríd Hán

Kedd délre a hadsereg közölte, hogy a mentési művelet befejeződött, és nekiláttak a vasúti pálya javításának, hogy a vonatforgalom mielőbb újraindulhasson.

1990-ben Dél-Pakisztánban egy tömött személyvonat belehajtott egy álló tehervonatba, 210 ember halálát okozva az ország történetének legsúlyosabb vasúti katasztrófájában.

Nyitókép: MTI/AP/Faríd Hán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018