eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Rakétákat lőttek ki Libanonból Izraelre

Ez volt a harmadik alkalom, hogy Libanonból támadást indítottak Izrael ellen május 10-e óta.

Négy rakétát lőttek ki Libanon déli részéről Izraelre szerdán, az izraeli hadsereg tüzérségi támadással válaszolt - közölték katonai források. A rakétákat a Türosz térségében található Szeddikine falu környékéről lőtték ki. Az izraeli rakétavédelmi rendszer megsemmisítette az egyik lövedéket, a többi valószínűleg lakatlan területen csapódott be a tájékoztatás szerint.

A támadás miatt megszólaltak a légvédelmi szirénák Izrael alsó-galileai térségében, Haifa kikötőjében és attól keletre.

Egyelőre nem tudni, hogy ki lőtte a rakétákat, és egyik oldalról sem érkezett hír károkról vagy áldozatokról.

Ez volt a harmadik alkalom, hogy Libanonból támadást indítottak Izrael ellen május 10-e óta.

Hétfőn hat lövedéket lőttek ki Izrael északi részére, amire tüzérségi támadás volt a válasz. Múlt csütörtökön három rakétát lőttek ki Libanonból Izrael irányába, mindhárom a tengerbe esett.

Izrael 2006-ban háborút indított a Hezbollah radikális libanoni párt gerillái ellen, akiknek jelentős hátországuk van Libanon déli részén, és fejlett rakétaarzenállal rendelkeznek. Azóta nagyjából nyugalom honol a határrégióban.

Május 10-e óta fokozódott az erőszak Izrael és a Gázai övezet palesztin fegyveres csoportjai között. A felek több ezer rakétát lőttek ki egymásra, a támadásokban legalább 219 palesztin és 12 izraeli vesztette életét hivatalos adatok szerint.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×