eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház demokrata párti elnöke nyilatkozik a törvényhozás, a Kongresszus washingtoni épületében, a Capitoliumban 2019. december 5-én. Pelosi felkérte  a képviselőház igazságügyi bizottságának elnökét, hogy állítsa össze a vádiratot, amelynek alapján megindíthatják az alkotmányos felelősségre vonási eljárást Donald Trump elnök ellen.
Nyitókép: MTI/AP/J. Scott Applewhite

Egy fontos ember Donald Trump távozása után is marad a posztján

Ő nem más, mint a házelnök, Nancy Pelosi. Nagyon szoros volt a szavazás.

Szűk többséggel újraválasztották a demokrata párti Nancy Pelosit az amerikai képviselőház elnökének vasárnap.

A tavaly novemberi választásokat követő, 117. kongresszusi ciklus első ülésén a törvényhozás alsóházának képviselői

216:209 arányban

választották meg a 80 éves kaliforniai politikust, aki immár 17 éve vezeti a Demokrata Párt képviselőházi frakcióját.

A Donald Trump távozó elnök egyik legélesebb bírálójának számító Pelosinak nem volt kihívója a pártjából.

Öt demokrata párti képviselő nem szavazott Pelosira,

ketten olyanokra szavaztak, akik nem indultak,

hárman pedig tartózkodtak.

Nancy Pelosi az amerikai képviselőház eddigi egyetlen női elnöke.

Elemzők rámutattak, hogy ilyen szűk képviselőházi többségre az elmúlt mintegy két évtizedben nem volt példa az Egyesült Államokban, mint amilyennel a választáson tizenegy mandátumot veszítő demokrata párti képviselők fognak rendelkezni a következő két évben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×