eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
William Barr amerikai igazságügyi miniszter sajtóértekezletet tart a washingtoni igazságügyi minisztériumban 2019. április 18-án, a Mueller-jelentés nyilvánosságra hozatala előtt. Barr kijelentette, hogy sem Donald Trump elnök kampánycsapatának munkatársai, sem egyetlen amerikai állampolgár nem játszott össze oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején. A Robert Mueller különleges ügyész vezette bizottság a Donald Trump elnökválasztási kampánycsapatának munkatársai és orosz tisztségviselők közötti esetleges összejátszást vizsgálta.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Erik S. Lesser

William Barr: nincsenek bizonyítékok kiterjedt választási csalásra

Az amerikai igazságügyi minisztériumnak egyelőre nincsenek erről tanúskodó dokumentumai - közölte a tárcavezető.

"Ezideáig nem láttunk csalást olyan nagyságrendben, ami más választási eredményhez vezethetett volna" - hangsúlyozta Barr.

Az igazságügyi miniszter elmondta azt is, hogy a szövetségi nyomozók kivizsgálták a panaszokat, de nem találtak bizonyítékot, amely alátámasztaná azokat az állításokat, miszerint széles körben követtek volna el csalásokat a november 3-i elnökválasztáson.

Barr novemberben utasítást adott a szövetségi nyomozó hatóságoknak, hogy járjanak utána a hiteles bejelentéseknek. Egyben figyelmeztette őket, hogy kerüljék "a képzelet szülte és túlzó állítások" kivizsgálását.

Donald Trump hivatalban lévő, republikánus párti elnök több államban is indított pereket, melyekben vitatta a voksolás eredményét választási szabálytalanságokra hivatkozva. A keresetek eddig nem jártak sikerrel.

Kedden Wisconsinban is hitelesítették Joe Biden amerikai demokrata párti elnökjelölt győzelmét. Ezt megelőzően Arizonában, Georgiában, Michiganben és Pennsylvaniában is hitelesítették a választási eredményeket, ami egy fontos formális lépés az elnökválasztást követően.

Az Egyesült Államokban az 538 tagú elektori testület választja meg az elnököt. A testület nem egy helyen ül össze, hanem tagjai tagállamonként tanácskoznak december 14-én. Biden az eddigi eredmények alapján 306 elektor támogatására számíthat, a győzelemhez 270 elektori szavazat szükséges.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×