eur:
394.24
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Joe Biden demokrata párti elnökjelölt (j2) és felesége, Jill Biden (j), valamint Kamala Harris alelnökjelölt (b2) és férje, Doug Emhoff a színpadon a Delaware állambeli Wilmingtonban rendezett ünnepségen 2020. november 7-én. A CNN szombaton jelentette be, hogy Joe Biden megnyerte az amerikai elnökválasztást republikánus ellenfelével, Donald Trumppal szemben, miután Pennsylvaniában is ő kapta a legtöbb szavazatot. Trump nem ismeri el Biden győzelmét, szerinte ő nyerte meg a választást, és azt állította, hogy több tízezer levélszavazat a választás napján urnazárás után érkezett be, ami szerinte törvénytelen.
Nyitókép: Joe Biden demokrata párti elnökjelölt (j2) és felesége, Jill Biden (j), valamint Kamala Harris alelnökjelölt (b2) és férje, Doug Emhoff a színpadon a Delaware állambeli Wilmingtonban rendezett ünnepségen 2020. november 7-én. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Nőkre bízza a kommunikációt Joe Biden

A demokrata párti elnökjelölt kificamította a bokáját.

Kizárólag nőkből áll majd Joe Biden demokrata párti elnökjelölt kommunikációs csapata, amelynek tagjait a politikus helyi idő szerint vasárnap kiadott közleménye ismertette.

A közlemény szerint a Fehér Ház kommunikációs igazgatója Kate Bedingfield lesz, az elnöki hivatal szóvivője pedig Jen Psaki.

Bedingfield korábban az elnökjelölt kommunikációs tanácsadója volt, Psaki pedig Barack Obama elnöksége idején 2013 és 2015 közt a külügy, 2009-ben pedig a Fehér Ház szóvivői tisztségét töltötte be.

A csapat összesen hét nőből áll, közülük többen afroamerikaiak.

Ellentétben más posztokkal, a kommunikációs csapat tagjainak a névsorát a Szenátusnak nem kell jóváhagynia.

Noha az elnökjelölt a héten személyesen is bemutatta kormányának több, kulcsfontosságú tagját, egyebek közt a külügyminisztérium és a belbiztonsági tárca várományosait is, Donald Trump amerikai elnök egyelőre továbbra is vitatja a novemberi elnökválasztás eredményét.

Trump a november 3-i választás után vasárnap adott először élő televíziós interjút. Az elnök a Fox Business News-nak telefonon azt mondta, választási csalás történt. Pénteken Trump már egy hálaadás napja alkalmából rendezett videokonferencián leszögezte:

tömeges csalás volt a választásokon, de ha az elektori testület Joe Biden demokrata párti jelöltet választja, akkor ő átadja a Fehér Házat.

Mindazonáltal hozzátette, hogy több tagállamban egy sor kereset nyomán per zajlik, így "még sok minden fog történni január 20-áig", azaz az elnöki beiktatás napjáig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×