eur:
394.45
usd:
369.84
bux:
65204.17
2024. április 19. péntek Emma
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke egy észak-koreai rakétatüzérségi egység lőgyakorlatát felügyeli egy meg nem nevezett támaszponton 2019. május 9-én. Az állami média szerint különféle nagy hatótávolságú csapásmérő eszközöket vetettek be a gyakorlaton.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE

Észak-Korea nagyon furcsa koronavírus-figyelmeztetést tett közzé

Közeleg egy nagy-nagy homokfelhő, és azon keresztül száll majd le a fertőzés.

Észak-Korea állampártjának hivatalos lapja figyelmeztette szombaton az ország lakosságát, hogy koronavírust is hozhatnak Kínából a homokviharok, ezért amikor nem szükséges, az emberek ne mozduljanak ki otthonukból.

Noha köztudott, hogy a homokviharok - például az Észak-Koreától 1900 kilométerre lévő Góbi-sivatagból származó "sárga por" - légúti, szem- és bőrbetegségeket okozhat, a Reuters szerint

semmi nem támasztja alá, hogy koronavírust is tudna szállítani.

A homokviharok tavasszal a legjellemzőbbek Ázsiában, de az év bármely szakában előfordulhatnak. Erre az esetre a Rodong Szinmun című lap azt ajánlja a lakosoknak, hogy ha kimozdulnak otthonról, akkor mindig viseljenek egészségügyi maszkot. A KRT állami tévé azt is tanácsolta, hogy homokviharok idején álljanak le a kültéri építkezések.

Phenjan eddig egyetlenegy megerősített koronavírusos esetet sem jelentett,

aminek hitelességét egészségügyi szakértők erősen megkérdőjelezik. Az országba való belépést nagyon megszigorították a hatóságok, azon belül pedig kijárási korlátozásokat vezettek be a járvány terjedésének akadályozására. Elemzők szerint egy súlyos járványnak katasztrofális hatása volna az egyébként is nyomorgó észak-koreai lakosságra nézve.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×