eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Donald Trump amerikai elnök nyilatkozik a washingtoni Fehér Ház déli kertjében, mielőtt elutazik az arizonai Yumába 2020. június 23-án. Trump közölte, a szövetségi kormányzat  kész segítséget nyújtani a rend helyreállításához Seattle-ben, illetve hamarosan elnöki rendeletet ad ki az amerikai történelmi emlékművek és szobrok védelméről.
Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Donald Trump: jobban érzem magam, mint húsz éve

A kórházból távozó amerikai elnök szerint nem szabad félni a koronavírustól.

Helyi idő szerint hétfőn este fél 7-kor kiengedik a Walter Reed katonai kórházból a koronavírussal fertőzött Donald Trumpot. Az amerikai elnök a Twitteren azt írta, hogy jól érzi magát.

„Ne féljünk a Covidtól. Ne engedjük, hogy uralja az életünket. A kormányzat irányítása alatt igazán jó gyógyszereket fejlesztettünk ki és a tudás is megvan. Jobban érzem magam, mint húsz évvel ezelőtt.

A hírt megerősítette a Fehér Ház orvosa, de hozzátette, az elnöknek még gyógyszert kell szednie.

Az amerikai elnöknek rendben van a vérnyomása, a szívverése, nincsenek légúti panaszai és több mint 72 órája láztalan

- jelentette ki Sean Conley.

A Fehér Ház orvosa elmondta: Trump továbbra is gyógyszert kap, s kedden a Fehér Házban megkapja az ötödik adag Remdesivirt is. Ezek mindegyike olyan szer, amely nem igényel kórházi kezelést - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy Trump jól van, de még nincs túl a betegségen. "Óvatosan optimisták vagyunk" - fogalmazott.

Az orvosok újságírói kérdésekre sem kívánták részletezni a terápiát, s nem kívántak reagálni arra sem, hogy melyik gyógyszert miért, vagy miért nem adják az elnöknek.

Conley közölte: Trump szervezete pénteken kicsit dehidratált volt, de ezt azonnal orvosolták. Az elnök soha nem panaszkodott izomfájdalmakra, és a lázát is sikerült hamar lenyomni, 72 óránál tovább nem kapott lázcsillapítót, nincsenek neurológiai problémái. Két alkalommal kapott oxigént.

Az orvos kiemelte: Trump" kiváló páciens volt, nem akarta befolyásolni az orvosokat a kezelést illetően, semmit nem javasolt, vagy sürgetett.

Arra a kérdésre, hogy kampányolhat-e az elnök, Conley azt válaszolta: elvileg igen.

Közben kiderült, hogy Trump környezetében legalább 12-en megfertőződtek, legutóbb a Fehér Ház szóvivője, Kayleigh McEnany.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Forgalmi dugóba került az építőipar

Forgalmi dugóba került az építőipar

A 2022-es háborús és inflációs válság után nem egészen 2 évvel tulajdonképpen adottak a feltételek ahhoz, hogy a magyar építőipar és azon belül a lakásépítések lendületet kapjanak. Mégsem ez történik, az ágazati szereplők és szakértők szerint 2024-ban és még 2025-ben is kevesebb lakás készül el Magyarországon, mint 2023-ban, pedig az sem volt már egy jó év. Kicsit több mint egy évnyi válságtünet tehát bő 3 éves szakadékot hagy maga után. A gyors lassulás, lassú gyorsulás problémája ismert jelenség az autópálya-üzemeltetésben, a következménye bosszantó torlódás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×