eur:
394.36
usd:
370.09
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Szájmaszkot viselő próbababák egy szarajevói bevásárlóközpontban 2020. július 27-én, a koronavírus-járvány idején. Bosznia-Hercegovinában 10 498-ra nőtt a nyilvántartásba vett koronavírussal fertőzöttek száma, 294-en életüket veszítették a betegség következtében.
Nyitókép: MTI/AP/Eldar Emric

Rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak Boszniában

A nyugat-balkáni országban csütörtökre nyolcan haltak bele a Covid-19 betegségbe.

Rekordszámú, 363 új fertőzöttet regisztráltak az utóbbi 24 órában Bosznia-Hercegovinában, ahol a koronavírus-járvány kezdete óta hivatalosan 11 109-en fertőződtek meg. A nyugat-balkáni országban csütörtökre nyolcan haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 305-re nőtt.

Bosznia-Hercegovina többségében bosnyákok és horvátok lakta részének, a Bosznia-hercegovinai Föderációnak a veteránügyi minisztere szerdán belehalt a koronavírus-fertőzés szövődményeibe. Az 53 éves Salko Bukvarevicet a múlt héten szállították kórházba tüdőgyulladással és légzési problémákkal, és hamar kiderült, ő is elkapta a fertőzést.

Szerbiában szerdáról csütörtökre 24 520-ról 24 892-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Szerdán hét újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 558-ra nőtt. Belgrádban megtiltották nagyobb rendezvények szervezését a hajókon és a folyóparti szórakozóhelyeken.

Koszovóban egy nap alatt 7652-ről 7846-ra emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Néggyel 196-ra nőtt a halálos áldozatok száma.

Észak-Macedóniában egy nap alatt 10 316-ról 10 504-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Szerdán öt halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, így a halottak száma 476. Annak ellenére, hogy továbbra sem csökken száz alá a napi új fertőzöttek száma, az egészségügyi miniszter szerint a helyzet stabil, a nagyszámú teszt elvégzésével sok tünetmentes beteget is azonosítanak, ami segít meggátolni a fertőzés további terjedését.

Montenegróban csütörtökre 2950-ről 3017-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában két halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 47. Milo Djukanovic köztársasági elnök közölte, az augusztus végére tervezett parlamenti választást nem halasztják el, a szakértők kézben tartják a koronavírus-helyzetet, és felelősségteljes döntéseket tudnak hozni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×