eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Munkások tisztítják a falat egy kijevi aluljáróban 2020. május 22-én, a koronavírus-járvány idején. Ukrajnában továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése, de ettől a naptól kezdve a régiók megkezdhetik a korlátozások enyhítését, attól függően, hogy az adott térségben hány fertőzött van.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Nem fékez a járvány Ukrajnában

Az elnök szerint viszont az emberek már belefáradtak a karanténba.

Az előző napihoz hasonlóan csütörtökre megint nyolcszáznál több új koronavírusos beteget regisztráltak Ukrajnában, velük együtt az eddig

azonosított fertőzöttek száma már meghaladta az 56 ezret az országban

- derült ki derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített tájékoztatóján.

A járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma az előző napi 848 új esettel együtt elérte az 56 ezer 455-öt. Előző nap 18 újabb haláleset történt, így már 1445-en haltak bele a betegségbe, miközben eddig 28 ezer 931-en gyógyultak meg, közülük nyolcszázan az elmúlt napban. Az aktív betegek száma 26 ezer 79-re emelkedett.

Az egészségügyi alkalmazottak körében 51 újabb beteget regisztráltak, az eddig azonosított fertőzöttek száma már elérte 7591-et. Közülük eddig csak 5270-en gyógyultak meg.

Az elmúlt napban 226 beteget kellett kórházba szállítani.

Előző nap a legtöbb új beteget ismét az ország két legfertőzöttebb régiójából jelentették, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből 197-et, a fővárosból Kijevből pedig 116-ot. A statisztikában a harmadik helyre ezúttal két nyugati régió, Rivne megye került 70 új fertőzöttel, a negyedikre pedig Ivano-Frankivszk megye 64-gyel.

Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint Kijevben az azonosított fertőzöttek száma már elérte a 6613-at, eddig 126-an haltak bele a betegségbe és 2160-an győzték le a kórt. Előző nap Kijevben 27 beteget szállítottak kórházba.

Százezer lakosra számítva a legtöbb az aktív beteg jelenleg Lviv megyében (246,1), továbbá a romániai határ mellett fekvő Csernyivci megyében (212,4), a harmadik legtöbb pedig Kárpátalján (208,8).

Jelenleg 3875 Covid-29-beteg szorul kórházi ápolásra az országban, közülük 79-en vannak lélegeztetőgépen.

Előző nap 13 013 laboratóriumi, azaz PCR-tesztet végeztek el az országban, a járvány kitörése óta ezzel együtt 840 332-őt, továbbá 403 893 antitestszűrést.

Közben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a csütörtöki szokásos válságstáb-értekezleten arra kérte a kormányzat tagjait, hogy

egyelőre egy hónapnál hosszabb időre ne hosszabbítsák meg az országos karantént, mert az emberek belefáradtak, másrészről az üzleti szférának lehetőséget kell adni a működésre.

Sajtóhírek szerint várhatóan a jövő héten vitatja meg a kormány a július végével lejáró karantén meghosszabbítását. Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter ismertette az államfővel tárcájának azt az elképzelését, hogy az ukrajnai régiókat a helyi járványhelyzet szerint osztanák négy, azaz "zöld, sárga, narancs és vörös" zónára, és határoznának meg pontos kritériumok alapján különböző szabályokat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×