eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin
Napozó és sportoló emberek Athén Glifáda nevű elővárosának tengerpartján 2020. május 10-én. Görögországban elkezdték a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások fokozatos feloldását, de a bárok és éttermek még nem nyithatnak ki.
Nyitókép: MTI/AP/Jorgosz Karahalisz

Turisták vihették be újra a vírust Görögországba

Szigorítanak a Szerbiából érkezőkkel szemben.

Heteken óta először találtak újabb, bizonyítottan koronavírussal fertőzött személyeket Görögországban, miután 43 emberről is bebizonyosodott, hogy szervezetében hordozza a kórokozót - adta hírül a görög egészségügyi hatóság.

A 43 közül 36 külföldi turista, akik közül pedig húsz Szerbiából érkezett. Athén hétfőn közölte, hogy nem enged be több embert Szerbiából, mivel ott vészesen emelkedik a fertőzöttek száma.

Görögország július elsején nyitotta meg ismét határait a külföldi turisták előtt. Becslések szerint azóta legalább százezren érkeztek területére a bolgár-görög határon át.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×