INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

oroszország

spanyolország

koronavírus

egyesült királyság

Védőöltözetet viselő köztisztasági dolgozók indulnak, hogy lakóépületeket fertőtlenítsenek a koronavírus-járvány idején Bukarestben 2020. május 22-én, a háttérben egy kerékpáros. A bukaresti önkormányzat ettől a naptól kezdve hét nagy kiterjedésű sétálóövezetet alakított ki a belvárosban, hogy legyen hol sétálniuk a járványügyi korlátozások miatt egyéb szabadidős tevékenységek híján maradt bukarestieknek.     Romania loosened a number of lockdown measures imposed two months ago to limit the spread of the COVID-19 infections, but kept social distancing and to wear a face mask while indoors on or public transport.

Átlépte a kétmilliót az európai koronavírus-fertőzöttek száma

Infostart

A lélektani határ átlépését a szombat délutáni Egyesült Királyság-beli adatok okozták. A legtöbb európai fertőzött orosz, de "egy főre jutó" fertőzöttszámban Spanyolország a legrosszabb nagy ország.

Az Egyesült Királyság friss adatainak szombat késő délutáni közlésével az európai koronavírus-fertőzöttek száma átlépte a 2 millió főt - derül ki a Worldometers statisztikai adatközlő számaiból.

A pontosan 2 001 557 fertőzött közül 14 650 az újonnan regisztrált koronavírusos, de az aktív fertőzöttek száma már csak bő 850 ezer, mivel 978 ezren meggyógyultak és sajnos 173 ezren elhunytak. Az épp most súlyos betegek száma 8842.

A kétmilliós számhoz Oroszország járul hozzá a legtöbb fertőzöttel (396 ezer),

de 286 ezren Spanyolországban, 273 ezren az Egyesült Királyságban, 233 ezren Olaszországban, 187 ezren Franciaországban, 183 ezren pedig Németországban is megfertőződtek - ezek az országok adják a koronavírusosok derékhadát.

Az egységnyi népességre vetített fertőzöttszámban viszont közülük Spanyolország a legfertőzöttebb (1000 lakosra 6,1 koronavírusos jut), őt Olaszország (3,85), Franciaország (2,86), Oroszország (2,72) és Németország (2,19) követi az európai nagyok közül.

Ismert, a reigsztrált magyarországi koronavírusosok száma 3867, az ezer lakosra jutó vírusosok száma 0,4.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018