eur:
392.64
usd:
366.12
bux:
66775.82
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőmaszkot viselő ukrán határőr a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő gépkocsivezető testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. Ukrajna is készenléti állapot vezetett be a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány elkerülésére az olaszországi fertőzések miatt. A határokon fokozott ellenőrzésnek vetik alá azokat, akik Olaszországból érkeznek.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Most először több a gyógyult, mint az új beteg Ukrajnában

Az újonnan azonosított fertőzöttek száma azonban még mindig viszonylag magas.

Ukrajnában a koronavírus-világjárvány kitörése óta először regisztráltak egy nap alatt több gyógyultat mint új fertőzöttet - számolt be róla Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter.

Az újonnan azonosított fertőzöttek száma azonban még mindig viszonylag magas. Az elmúlt napban 422 új esettel 16 847-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 17 újabb halálos áldozattal 456-ra. A betegségből eddig 4143-an gyógyultak fel, az elmúlt napban 427-en.

Előző nap 70 egészségügyi alkalmazottnál mutatták ki a koronavírust, eddig közülük már 3278-an fertőződtek meg és 24-en hunytak el.

A legtöbb új beteget ismét a két legfertőzöttebb területről jelentették, a romániai határnál lévő Csernyivci megyéből 72-őt és a fővárosból, Kijevből 52-őt.

A hadsereg egészségügyi illetékesei közölték, hogy nyolc újabb fertőzöttet regisztráltak a fegyveres erők tagjai között, jelenleg 48-an betegek. Eddig ketten haltak bele a betegségbe és 61-en gyógyultak fel. Sztepanov közölte, hogy az egészségügyi minisztérium kidolgozta a karantén feloldásának következő négy szakaszára vonatkozó tervet, amelyet a kormány várhatóan a következő ülésén hagy jóvá. Előre bocsátotta, hogy a korlátozások enyhítése nem egyszerre fog életbe lépni az egész országban, hanem régiónkként lesznek eltérések, függően a betegek számától és a kórházak leterheltségétől. Az első szakasz május 11-én lépett életbe, a tervek szerint a második május 22-én fog.

Közben az infrastrukturális miniszter közzétette a személyszállításra vonatkozó korlátozások feloldásának három szakaszból álló tervét, hozzátéve, hogy még az egészségügyi tárcának jóvá kell hagynia. A tervezet szerint az első szakaszban még csak a felszíni tömegközlekedési eszközök közül a villamosok és trolibuszok válnának szabadon használhatókká, az úgynevezett taxi-buszok és a metrók nem, a helyközi buszjáratokat, a belföldi repülőjáratokat és a vasúti közlekedést is csak részlegesen indítanák újra. Az első szakasz életbe léptetésének időpontjáról a kormány várhatóan még a héten dönt.

A miniszter egy tévéműsorban kifejtette, hogy ellenzi a metró korai megnyitását. Vitalij Klicsko főpolgármester előző nap fordult felhívással a kormányhoz, hogy május 25-től engedélyezze a kijevi metró újbóli működését, mert óriási közlekedési dugók vannak a fővárosban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Az Európai Bizottság adataira támaszkodva a KSH heti rendszerességgel fogja közzétenni a saját régiós üzemanyagár-rangsorát péntekenként, ami azért fontos, mert ez a statisztika fogja az alapját adni egy esetleges kormányzati beavatkozásnak az üzemanyagpiacon. A hivatal módszertanának torzító hatásai miatt mi is elvégezzük a regionális összehasonlítást, a számításba vett országok köre azonban azokra korlátozódik, amelyek valós alternatívát nyújthatnak a hazai autósok számára, ha túl drágának találnák a benzint a magyar kutakon. Vajon mekkora a különbség a két módszertan által kalkulált régiós átlagárak között, és mennyire tér el ezektől a hazai üzemanyagár?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×