eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Védőöltözéket viselő orvosok és nővérek a római Casal Palocco negyed kórházának koronavírussal fertőzött betegeket ápoló intenzív osztályán 2020. április 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Túllépte a 25 ezret a halottak száma Olaszországban

Négyszázharminchét fővel 25 085-re emelkedett az elmúlt huszonnégy órában a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Olaszországban - közölte szerda este az olasz polgári védelmi hatóság. Az aktív fertőzöttek száma országos szinten az egymást követő harmadik nap csökkent, a járvány gócpontjának számító Lombardiában viszont emelkedett.

Az egy nap alatt elhunytak száma majdnem százzal csökkent a megelőző napi 524-hez képest. Az aktív fertőzöttek száma az utóbbi huszonnégy órában országosan tíz fővel csökkent, ami jelenleg 107 699 beteget jelent.

A gyógyultak száma egy nap alatt túllépte a kétezerkilencszázat, ami az eddigi legmagasabbnak számít, és ezzel a létszámuk meghaladta az 54 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma 187 327.

Lombardiában szerda estig 1161-gyel emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma az egy nappal korábbi 960 és a két nappal korábbi 735 után. A tartományban a legtöbb fertőzöttet, 480-at Milánó városában azonosították.

Az emelkedést a polgári védelem a megnövekedett számú vírustesztekkel magyarázza: országos szinten mintegy egymillió vírustesztet végeztek, minden 18,7 tesztre 1 beteg jut, ami 5,3 százalékos fertőzöttségi szintnek felel meg.

Az olaszországi régiók közül a legtöbb igazolt fertőzöttet - több mint 34 ezret - jelenleg Lombardiában regisztrálják, Piemontban több mint 15 ezer, Emilia Romagnában több mint 13 ezer a számuk. A legkevesebb aktív fertőzöttet Basilicata és Molise tartományban diagnosztizálják, tartományonként valamivel több mint kétszázat.

Eddig 143 orvos veszítette életét a járványban.

A Közegészségügyi Hivatal (Iss) bejelentése szerint Róma és Milánó szennyvízhálózatában is azonosították a Sars-Cov-2 vírust. Az Iss ezzel egyidőben leszögezte, hogy az ívóvíz biztonságos.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×