eur:
394.04
usd:
368.35
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Utasok a Grand Princess óceánjárón, amely a kaliforniai San Franciscótól mintegy 30 mérföldre van 2020. március 8-án. Az üdülőhajón több utasnál állapították meg, hogy fertőzött az új koronavírussal, de az amerikai hatóságok engedélyezték, hogy kikössön Oaklandben.
Nyitókép: MTI/AP/Noah Berger

Őrületes kalandok – az utolsó luxustengerjáró is kikötött

Az utolsó három, utasokat is szállító óceánjáró hajó is révbe ért, az egyik nem mindennapi hányattatások után.

Az MSC Magnifica még január 5-én indult útnak Genovából, és éppen a Föld túlsó felén járt, amikor kitört a globális koronavírus-járvány. Utoljára az új-zélandi Wellingtonban kötött ki a hajó, majd hat hétig nem tudott kikötni, míg végül hétfőn Marseille-ben a partra léphettek az utasok – írja a BBC.

Az indulás idején még szinte senki sem tudott a koronavírusról, az 1760, többségében olasz, francia és német utas nyugodtan szállhatott hajóra, és tartott Dél-Amerika felé. Az első gondok március elején jelentkeztek, amikor a Cook-szigeteken már nem engedték kikötni a hajót, amelyen nyoma sem volt megbetegedésnek.

Utána még Új-Zélandon kiszállhattak az utasok, de Tasmániában, majd Hobartban és Sydney-ben is csak a kikötőt nézhették meg a fedélzetről, a kapitány ugyanis úgy döntött, biztonságosabb, ha a fertőzésveszély miatt senki sem hagyja el a hajót. Illetve azokat az utasokat, akik repülővel haza akartak utazni, Ausztráliában kiengedték, de a többség maradt a hajón, és egyenesen hazaindult.

Dubajban lett volna a következő technikai megálló, ahol feltöltötték volna a készleteket, de mivel ott sem volt fogadókészség, a Sri Lanka-i Colombo felé fordult a Magnifica, és ott kötött ki, ahol egy helyi születésű séf és egy nem koronavírusos, de beteg német nő szállhatott csak ki.

Utána már egyenes út vezetett Marseille-be, ahol végre partra léphetett minden utas, valamennyien fertőzésmentesen. Másik két, még úton lévő hajó is most kötött ki: a Pacific Princess Los Angelesben, míg a Costa Deliziosa Barcelonában. Ezzel minden luxushajóra szorult turista hazatérhet – a többség természetesen házi karanténba.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×