eur:
394.4
usd:
362.99
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Tíz újszülött fertőződött meg egy temesvári szülészeten

Tíz újszülött fertőződött meg az új koronavírussal az elmúlt napokban egy temesvári szülészeten - jelentette be kedden a romániai stratégiai kommunikációs törzs.

Az újszülöttektől és édesanyjuktól több nappal ezelőtt vettek mintát, melyet hétfőn elemeztek. Ekkorra már kilenc újszülött és édesanyjuk elhagyta a kórházat. A kialakult helyzet miatt a tisztségéből azóta leváltott Temes megyei tisztifőorvos és a kórház igazgatója egymást okolta.

Nelu Tataru egészségügyi miniszter a Digi24 hírtelevíziónak elmondta: egy héttel ezelőtt derült ki, hogy a szülészet személyzetéből vannak, akik megfertőződtek. Ekkor a kórház teljes személyzetétől, valamennyi kismamától és csecsemőtől mintát vettek. E minták kielemzésének az eredményei azonban csak 5-6 nap késéssel érkeztek meg. Ez idő alatt a fertőzött újszülötteket már hazavitték a szüleik.

A kórházban átfogó járványtani vizsgálat kezdődött.

A Digi24 hírtelevízió szerint a kórházban az egészségügyi személyzet 13 tagjánál és 12 páciensnél állapították meg a fertőzést. A híradás szerint a szülészetre egy nővér útján került a kór, akinek a férje mentőszolgálatosként fertőződött meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

A határidős részvényindexek állása alapján esés jöhet az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 07:53
×
×
×
×