INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

koronavírus

ii. erzsébet

televíziós közvetítés

beszéd

2018. december 25-én közreadott kép II. Erzsébet brit uralkodóról a hagyományos karácsonyi üzenetének felvételét követően a londoni Buckingham-palotában.

Erzsébet esti történelmi beszédére várnak a britek

Infostart

Uralkodása negyedik rendkívüli televíziós beszédére készül a királynő, a BBC már tudja, hogy miről fog beszélni.

Magyar idő szerint este kilenckor közvetíti a BBC II. Erzsébet televíziós beszédét, amelyben az országra váró gyászról, fájdalomról, pénzügyi nehézségekről fog szólni és az ország egységének fontosságáról, ezekben a „rendkívül nehéz időkben”.

A beszédet már rögzítették, egyetlen operatőr dolgozott a felvételen, teljes védőfelszerelésben, a stáb többi tagja egy másik helyiségben tartózkodott. Korábban csak háromszor fordult elő, hogy a hagyományos karácsonyi köszöntőn kívül a királynő az országa népéhez szóljon.

Annyit már kiszivárogtatott a BBC, hogy meg fogja köszönni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját, és az emberek egyéni szerepét fogja hangsúlyozni. "Egyre nagyobb kihívást jelentő időszakban szólok önökhöz – mondta a királynő. – A rombolás időszakában, amely néhányaknak gyászt hoz, sokaknak pénzügyi nehézséget, és óriási változást a mindennapi életünkben."

Arról is beszél majd, hogy évek múltán mindenki büszke lesz arra, ahogy reagált erre a kihívásra, és az újabb nemzedékek erősként fognak emlékezni a mostanira. Abban reménykedik, hogy az önfegyelem, a csendes, jó humorú megoldás és a bajtársiasság még mindig jellemzi az országát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/John Stillwell
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018