eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó Bernie Sanders vermonti független szenátor és Joe Biden volt alelnök (b-j) a dél-karolinai előválasztást megelőző televíziós vitán, Charlestonban 2020. február 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

A vírus beleszól az amerikai elnökválasztásba is

Az új típusú koronavírus járványa miatt az amerikai Demokrata Párt elhalasztja az elnökjelölt-állító konvencióját - jelentette be az Országos Demokrata Bizottság, a párt vezető szerve.

A július közepére tervezett elnökjelölt-állító konvenciót az augusztus 17-ével kezdődő héten tartják. A helyszín változatlanul a wisconsini Milwaukee lesz.

Ezen a konferencián döntenek a Demokrata Párt elnökjelöltjéről.

Jelenleg Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke a legesélyesebb jelölt, bár a versenyből még nem szállt ki vetélytársa, Bernie Sanders vermonti szenátor.

"Úgy gondoljuk, ezekben a bizonytalan időkben a lehető legjobb megközelítés, ha egyelőre figyelemmel követjük a járványhelyzet alakulását, hogy a párt a lehető legbiztonságosabb körülmények között tarthasson sikeres konvenciót" - nyilatkozta a CNN hírtelevíziónak Joe Solmonese, a konvenció lebonyolításával megbízott igazgató.

A Demokrata Párt vezető politikusai már március közepén nyilvánosan fontolgatni kezdték a konvenció elhalasztását. Tom Perez, a párt vezetője például az egészségügyi szakemberektől kért útmutatást, Katie Peters, a konvenció szóvivője pedig arról nyilatkozott, hogy nem szabad szükségtelenül kockára tenni az emberek egészségét. Joe Biden sokáig elutasította a konvenció elhalasztásának ötletét, de szerdán az NBC televízió éjjeli showműsorában már a halasztás mellett állt ki.

A republikánusok elnökjelölő konvenciójának augusztusi időpontját nem változtatták meg. Mandi Merritt, a Republikánus Országos Bizottság (RNC, a párt vezető szerve) szóvivője csütörtökön azt mondta: a pártkonvenciót változatlan helyen és időben megtartják. A republikánusok augusztus 24. és 27. között, az észak-karolinai Charlotte városában tartják az elnökjelölő gyűlést.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×