eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőruhába öltözött katona vezeti a katasztrófavédelmi egység járművét, amely a koronavírus-járvány gyors terjedése és az áldozatok növekvő száma miatt ideiglenesen halottasházzá alakított madridi műjégpályához megy 2020. március 23-án. Spanyolországban 28768-ra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, 1772-en életüket veszítették a betegség következtében. Pedro Sánchez kormányfő ezen a napon újabb két héttel meghosszabbította a szükségállapotot.
Nyitókép: MTI/AP/Bernat Armangue

Nem lassít a járvány Spanyolországban

Kilencezer fölé emelkedett a halálos áldozatok és 100 ezer fölé a betegek száma.

Az elmúlt 24 órában 864-gyel nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Spanyolországban. Ezzel megdőlt a napi halálozási rekord.

Eddig 9053 elhunytról tudni az országban.

A fertőzött betegek száma 7719-cel nőtt, így már 102 136-ra ugrott. Ennél csak az Egyesült Államokban és Olaszországban van több beteg.

Intenzív osztályos 5800 embert kezelnek. Az El País szerint ez a rendszer kritikus pontja, több tartományban is gondok vannak.

A kigyógyultak száma 22 ezer fölé nőtt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×