INFORÁDIÓ 
2020. április 5. vasárnap
Vince

koronavírus

franciaország

egyesült államok

Koronavírus a világban - Új kezdeményezést harangozott be Emmanuel Macron

Infostart / MTI

Emmanuel Macron francia elnök péntekre virradóra jelezte, hogy amerikai hivatali kollégájával és más országokkal "új fontos kezdeményezést" készítenek elő a Covid-19 világjárvány megfékezése terén.

Macron Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy "rendkívül jó eszmecserét" folytatott telefonon csütörtökön Donald Trump elnökkel a koronavírus-válságról, s hogy együttesen készülnek előállni egy új kezdeményezéssel a világjárvány leküzdése érdekében.

"A Covid-19-válságra válaszként más országokkal együtt új komoly kezdeményezésre készülünk a következő napokban" - olvasható a francia elnök Twitter-üzenetében.

A Fehér Ház a telefonbeszélgetésről kiadott közleményében arról tájékoztatott, hogy a két vezető a világjárvány gazdasági következményeiről is tanácskozott. Eszerint Macron és Trump ebben a helyzetben rendkívül fontosnak nevezte a szoros együttműködést a G7 és a G20 keretében, valamint az ENSZ BT öt állandó tagja között, ezáltal segíthetik az olyan szervezetek munkáját, mint az Egészségügyi Világszervezet, a Nemzetközi Valutaalap, vagy a Világbank, hogy rövid időn belül véget lehessen vetni a világjárványnak, és a lehető legalacsonyabb szintre lehessen szorítani gazdasági következményeit.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018