INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

koronavírus

ausztrália

óceánjáró

Utasok a Grand Princess óceánjárón, amely a kaliforniai San Franciscótól mintegy 30 mérföldre van 2020. március 8-án. Az üdülőhajón több utasnál állapították meg, hogy fertőzött az új koronavírussal, de az amerikai hatóságok engedélyezték, hogy kikössön Oaklandben.

Már három óceánjáró luxushajó vesztegel Ausztrália partjainál

Infostart

Mindhárom hajó kikötési engedélyét megtagadták, egyiken vannak is koronavírusos betegek.

Nyugat-Ausztrália tagállam kormánya attól tart, hogy ha a hajók utasai partra szállnának, megismétlődhetne az egy héttel ezelőtti helyzet: március 19-én az Új-Dél-Wales-i kormányzat engedélyével Sydney-ben kikötött a Ruby Princess óceánjáró, és a több mint 2600 utasa elhagyhatta a fedélzetet. Azóta azonban 121 főről derült ki közülük, hogy koronavírus-fertőzött.

A partoknál veszteglő három hajó közül egynek a fedélzetén azonosítottak fertőzötteket. Az Artania 800, főleg német utasa közül hét kapta el a vírust. A hajónak folytatnia kell az útját Dél-Afrika felé, de ha valamelyik fertőzöttnek sürgős orvosi segítségre van szüksége, ezt biztosítják valamelyik ausztrál katonai támaszponton, majd ezután segítenek abban, hogy az illető hazarepüljön Németországba.

A Vasco da Gama fedélzetén 800 ausztrál, 109 új-zélandi és 33 brit állampolgár utazik. Fremantle városánál kötött volna ki pénteken, de ezt hétfőre halasztották, amíg a hajón tartózkodó nyugat-ausztráliai utasoknak előkészítik a Rottnest-szigeten kialakítandó kéthetes házi karantént. A nem helyi lakosú utasoknak a hajón kell maradniuk.

Az MSC Magnifica Dubajba tartott volna, mielőtt Ausztrália mellett megállt. A hajó vezetősége szerint jelenleg senki nem mutatja a fertőzés tüneteit.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/Noah Berger
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018