eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Utasok a Grand Princess óceánjárón, amely a kaliforniai San Franciscótól mintegy 30 mérföldre van 2020. március 8-án. Az üdülőhajón több utasnál állapították meg, hogy fertőzött az új koronavírussal, de az amerikai hatóságok engedélyezték, hogy kikössön Oaklandben.
Nyitókép: MTI/AP/Noah Berger

Már három óceánjáró luxushajó vesztegel Ausztrália partjainál

Mindhárom hajó kikötési engedélyét megtagadták, egyiken vannak is koronavírusos betegek.

Nyugat-Ausztrália tagállam kormánya attól tart, hogy ha a hajók utasai partra szállnának, megismétlődhetne az egy héttel ezelőtti helyzet: március 19-én az Új-Dél-Wales-i kormányzat engedélyével Sydney-ben kikötött a Ruby Princess óceánjáró, és a több mint 2600 utasa elhagyhatta a fedélzetet. Azóta azonban 121 főről derült ki közülük, hogy koronavírus-fertőzött.

A partoknál veszteglő három hajó közül egynek a fedélzetén azonosítottak fertőzötteket. Az Artania 800, főleg német utasa közül hét kapta el a vírust. A hajónak folytatnia kell az útját Dél-Afrika felé, de ha valamelyik fertőzöttnek sürgős orvosi segítségre van szüksége, ezt biztosítják valamelyik ausztrál katonai támaszponton, majd ezután segítenek abban, hogy az illető hazarepüljön Németországba.

A Vasco da Gama fedélzetén 800 ausztrál, 109 új-zélandi és 33 brit állampolgár utazik. Fremantle városánál kötött volna ki pénteken, de ezt hétfőre halasztották, amíg a hajón tartózkodó nyugat-ausztráliai utasoknak előkészítik a Rottnest-szigeten kialakítandó kéthetes házi karantént. A nem helyi lakosú utasoknak a hajón kell maradniuk.

Az MSC Magnifica Dubajba tartott volna, mielőtt Ausztrália mellett megállt. A hajó vezetősége szerint jelenleg senki nem mutatja a fertőzés tüneteit.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×