eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66687.09
2024. április 25. csütörtök Márk
Franco Rivolli velencei illusztrátor felnagyított alkotása, amin egy orvos látható angyalszárnyakkal a hátán, karjában Olaszországgal egy bergamói kórház falán 2020. március 16-án. A képfeliraton megköszönik az egészségügyi dolgozók munkáját. A legutóbbi adatok szerint Olaszországban az utóbbi huszonnégy órában 368-an haltak meg, és 2853 volt az új fertőzöttek száma.
Nyitókép: MTI/AP/Luca Bruno

Túl a 400 ezer koronavírusos betegen

Világszerte 17 ezernél is több halottja van a járványnak, a felépültek száma 103 ezer.

Már több mint 400 ezer embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést a világon, a határt kedden délután lépte át a worldometers.info összesítése.

A legtöbben, 81 171-en a gócpontnak számító Kínában betegedtek meg, de míg az ázsiai országban már jelentősen lelassult a járvány terjedése, addig Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban naponta több ezren fertőzödnek meg.

A halottak száma átlépte a 17 400-at világszerte. A legrosszabb a helyzet Olaszországban, ahol már több mint hatezren vesztették életüket. Spanyolországban 2800-ra ugrott az áldozatok száma. Kínában 3277 halottról tudni, de egy nap alatt hét új áldozator jelentettek. Iránban is mindennap több mint százzal nő az elhunytak száma.

Az USA-ban már közel 600 halott van, de megugrott az áldozatok száma az Egyesült Királyságban, Belgiumban és Hollandiában is az utóbbi napon.

Magyarországon 187 fertőzöttről tudni. A betegség következtében kilenc ember halt meg, a legújabb esetet kedden délelőtt jelentették be. 21-en gyógyultan távozhattak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:44
×
×
×
×