eur:
395.92
usd:
365.07
bux:
65545.08
2024. március 19. kedd Bánk, József
Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök az Európa jövőjéről rendezett vitán az Európai Parlament strasbourgi üléstermében 2019. március 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick Seeger

Kórházba szállították a miniszterelnököt magas láz és légúti fertőzés miatt Szlovákiában

Kórházba szállították Peter Pellegrini szlovák miniszterelnököt szombat éjjel magas lázzal járó felső légúti fertőzés miatt - közölte a szlovák kormányhivatal vasárnap.

Betegsége miatt ideiglenesen a kormányfő összes programját lemondták.

Peter Pellegrini egy héttel a február 29-re kitűzött parlamenti választások előtt került kórházba. Vasárnap egyebek mellett a szlovák közszolgálati televízió egyik vitaműsorában szerepelt volna.

Megbetegedésének hírét a miniszterelnök maga is megerősítette a TASR szlovák hírügynökségnek, hozzátéve, hogy a légúti fertőzés már hetek óta gyötri.

Pártja, az Irány (Smer-SD) a legutóbbi felmérések szerint nagy eséllyel nyerhet a szombati voksoláson, a választások előtt két héttel nyilvánosságra hozott egyik utolsó felmérés szerint a voksok 21,6 százalékára számíthat. Az MVK ügynökség ezen közvélemény kutatása a második helyre a jobboldali Egyszerű Emberek és Független Személyiségek mozgalmat (OLaNO) hozta 12,3 százalékos eredménnyel, a harmadikra pedig 11,5 százalékkal az önmagát nemzeti, keresztény és szociális értékek mentén meghatározó radikális pártot, a Kotleba - Mi Szlovákiánk Néppártot (Kotleba - Ludová strana Nase Slovensko).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×