INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

franciaország

párizs

szexbotrány

Őrizetbe vették a francia szexbotrány kirobbantóját

Infostart / MTI

Őrizetbe vették azt a Franciaországban élő orosz művészt, aki szexuális tartalmú felvételeket közölt Benjamin Griveaux-ról, Emmanuel Macron francia elnök pártjának párizsi polgármesterjelöltjéről, ami miatt a politikus kénytelen volt visszalépni a jelöltségtől - közölte az ügyészség.

A vádhatóság szerint Pjotr Pavlenszkij őrizetbe vételének és kihallgatásának nincs köze az általa kirobbantott politikai szexbotrányhoz, hanem egy szilveszter éjjel elkövetett erőszakcselekménnyel összefüggésben kérdezték ki.

Pavlenszkij hozta nyilvánosságra azokat a felvételeket, amelyekből az derült ki, hogy

Griveaux a péniszéről készült fényképeket küldött egy nőnek, aki nem a felesége.

Ezt maga Griveaux sem vitatta. A hatóságok szombati tájékoztatása szerint azonban feljelentést tett magánszférájának megsértése miatt, és ezért vizsgálat is indult. Az úgynevezett "bosszúpornó", vagyis az érintett hozzájárulása nélkül róla készült pornográf felvételek közzététele bűncselekmény Franciaországban, amelyért 60 ezer eurós pénzbüntetés és két év börtön is kiszabható.

Pavlenszkij performanszaival vált ismertté.

A Pussy Riot nevű punkzenekar tagjainak bebörtönzése ellen tiltakozva 2012-ben bevarrta a saját száját. Egyszer a földhöz szögelte a herezacskóját a moszkvai Vörös téren. Egy évvel később a pszichiátriai visszaélések elleni tiltakozásul konyhakéssel levágta az egyik fülcimpáját, miközben a hírhedt moszkvai pszichiátriai intézet, a Szerbszkij Központ tetején ült meztelenül. Felgyújtotta az orosz állambiztonsági hivatal épületének főbejáratát, majd ezt később a francia jegybank épületénél is "előadta". A 35 éves Pavlenszkij tisztában van azzal, hogy "alkotásai" miatt összeütközésbe kerül a törvénnyel, és a megindult eljárásokat is a performansz részének tekinti.

A Griveaux-ról készült felvételek közzétételével a politikus "képmutatására" akarta felhívni a figyelmet.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018