INFORÁDIÓ 
2020. február 20. csütörtök
Aladár, Álmos

berlin

fegyveres rablás

bűncselekmény

Rendőrségi járművek és tűzoltókocsik egy lövöldözés helyszínén, a berlini Potsdamer Platz közelében levő Tempodrom szórakozóhelynél 2020. február 15-re virradóra. Kevéssel éjfél előtt egy ismeretlen elkövető tüzet nyitott az ottlevőkre, majd elmenekült. A támadásban egy 42 éves férfi életét vesztette, négyen megsebesültek, egy közülük súlyosan.

Lövések Berlinben, halott és sebesültek

Infostart / MTI

Lőfegyveres támadás volt pénteken késő este egy berlini zenei esemény helyszíne előtt, elmenekültek a támadók.

Egy ember meghalt, négy megsebesült, egy közülük súlyosan. Mona Lorenz, a berlini főállamügyészség szóvivője szombat reggel a dpa érdeklődésére azt közölte, hogy a bűncselekmény háttere továbbra is teljesen homályos, még azt sem lehet biztosan kijelenteni, hogy több elkövető volt vagy csak egy. A halálos áldozat egy 42 éves férfi.

Az ismeretlen (esetleg több) tettes a Kreuzberg negyedben, a Potsdamer Platz közelében lévő Tempodrom nevű szórakozóhely előtt éjjel 11 óra tájban lőtt rá emberekre, majd elmenekült. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a támadásnak volt-e köze a bent folyó török zenés rendezvényhez.

A környéket rendőrök lepték el az eset után, továbbra is nagy erőkkel keresik a tetteseket. A bűncselekmény helyszínét lezárták. A rendezvény látogatóit a hátsó- és oldalajtókon menekítették ki.

Nyitókép: MTI/AP/DPA/Paul Zinken
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018