eur:
394.55
usd:
363.25
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Donald Trump amerikai elnök (b) és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a NATO megalakulásának 70. évfordulója alkalmából tartott kétnapos londoni csúcsértekezlet második napi ülésén 2019. december 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Iráni géplelövés: a kanadai kormányfő merész véleménnyel állt elő

A közel-keleti feszültségkeltőket okolja, közvetett módon a Kászim Szulejmánit likvidáló Egyesült Államokat.

A Teherán közelében lelőtt gépen meghalt kanadaiak most otthon lehetnének a családjukkal, ha nem nőtt volna a feszültség a Közel-Keleten - jelentette ki a Global News TV hírtelevíziónak hétfőn adott interjúban Justin Trudeau kanadai miniszterelnök.

A kanadai kormányfő azt is elmondta, hogy nem értesítették előre, hogy az Egyesült Államok likvidálni készül Kászim Szulejmánit, az iráni Forradalmi Gárda Kudsz hadosztály nevű különleges egységének vezetőjét, és "nyilvánvalóan" jobban örült volna, ha erről előre tud.

Szulejmáni január 3-án halt meg egy amerikai dróntámadásban Bagdadban, Irán válaszul január 8-án ballisztikus rakétákat lőtt ki Irakban található amerikai célpontokra.

Pár órával később az iráni Forradalmi Gárda légvédelme tévedésből lelőtte az ukrán légitársaság Teheránból Kijevbe tartó gépét. A repülőn 176-an voltak, köztük 57 kanadai állampolgár. A tragédiát senki sem élte túl.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×