eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság bizottság elnöke, miután a képviselők jóváhagyták a bizottság összetételét az Európai Parlament strasbourgi üléstermében 2019. november 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick Seeger

Ezt várják az új Európai Bizottságtól a magyar képviselők

A momentumos politikusokon kívül valamennyi magyar EP- képviselő megszavazta az új Európai Bizottaságot. Donáth Anna és Cseh Katalin tartózkodott.

Új fejezetre van szükség az Európai Unió működésében – hangsúlyozta Deutsch Tamás fideszes képviselő miután az Európai Parlament megszavazta az új, Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságot. A Fidesz EP-képviselője egyebek mellett új migrációs politika kialakításában is számít a testület együttműködésére.

„Legyen a partnerünk abban, hogy az EU képes legyen megállítani a bevándorlást, hogy olyan változások történjenek, amelyek kapcsán érvényesül a nemzetek Európája elgondolása és közösen tudunk tenni annak érdekében, hogy a keresztény kultúrát megvédjük.

Ráadásul gyors és hatékony uniós döntésekre is szükség van, hogy elkerülhető legyen az európai gazdaság gyengülése”

- fejtette ki.

Deutsch Tamás azt is hozzátette: Várhelyi Olivér uniós bővítési és szomszédságpolitikai biztosi megválasztását az elmúlt tíz év legnagyobb diplomáciai sikerének tekintik.

Ujhelyi István, az MSZP képviselője is jóváhagyta az új bizottságot. Azt mondta: fenntartásai ellenére is várakozásokkal tekint a biztosi testületre. A szocialista politikus a következő időszakban az önkormányzatok számára biztosítandó közvetlen források rendszerének megteremtésén, és az egészségügyi minimumszolgáltatásról szóló javaslatán dolgozik majd.

A DK is támogatta az új bizottságot, Ursula von der Leyen tervei ugyanis tartalmazzák a párt európai programjának alappilléreit – mondta az InfoRádiónak Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció EP-képviselője. Példaként említette az európai minimálbér javaslatát, a jogállamiság védelmét és a klímavédelmi terveket.

A jobbikos Gyöngyösi Márton ugyancsak támogatta a von der leyen bizottságot. Közösségi oldalán azt írta: a következő 5 évben meg kell erősíteni a közvetlenül választott Európai Parlamentet, garantálni kell a jogállamiság feltételeit és az igazságosabb béreket valamennyi tagországban.

A momentumos képviselők tartózkodtak. Donáth Anna azt közölte: ezzel kívánta kifejezni kételyeit Várhelyi Olivér függetlenségével, valamint az Ursula von der Leyen jelöléséhez vezető, zárt ajtók mögötti alkuk jellemezte eljárással kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×