eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság bizottság megválasztott elnöke az Európai Parlament strasbourgi üléstermében, jobbról Frans Timmermans, a bizottság első alelnöke 2019. november 27-én. Von der Leyen azen a napon terjeszti a parlament elé jóváhagyásra az általa vezetett testület tagjainak névsorát.
Nyitókép: MTI/AP/Jean-Francois Badias

Von der Leyen: "Nincs egyetlen percünk sem, amelyet elvesztegethetünk"

Létkérdésnek nevezte a klímaváltozás elleni küzdelmet az Európai Bizottság megválasztott elnöke szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén, amikor bemutatta programját és csapatát.

Európának kötelessége vezető szerepet vállalni e téren, és ehhez a lehetőségei is megvannak - jelentette ki Ursula von der Leyen.

"Nincs egyetlen percünk sem, amelyet elvesztegethetünk"

- közölte.

Kiemelte, hogy a klímasemlegesség eléréshez az ipari, széntermelő, nagy szén-dioxid-kibocsátású régiók gazdaságának támogatására van szükség.

Hozzátette, mandátuma első száz napjában átfogó tervezettel fognak előállni a zöld átmenetről.

Arról is beszélt, hogy a migráció kihívása nem fog eltűnni a közeljövőben, ezért

olyan tartós és közös megoldásokat kell találni, amelyek elfogadhatóak minden fél számára.

Ursula von der Leyen szerint biztosítani kell az itt maradók integrációját, ahogy a jogosulatlan kérelmezők visszaküldését is. Meg kell törni az embercsempész-hálózatok üzleti modelljét, meg kell egyezni a dublini menekültügyi rendszer reformjáról, valamint erősíteni kell a külső határok védelmét, és támogatni kell a migrációs származási és tranzitállamokat - közölte.

"Európa mindig menedéket fog nyújtani azok számára, akik nemzetközi védelemre szorulnak" - mondta.

A képviselők délben szavaznak az új összetételű biztosi testület jóváhagyásáról.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×