eur:
393.28
usd:
367.38
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos beszél az Invitel és a Digitális Jólét Program sajtótájékoztatóján az Igazságügyi Minisztériumban 2017. augusztus 22-én. Az Invitel  telekommunikációs szolgáltató kínálatában is megjelenik a kedvező árú Digitális Jólét Alapcsomag; a védjegy használatáról ezen a napon írtak alá  megállapodást.
Nyitókép: Mohai Balázs

Elfogadták Deutsch Tamás javaslatát, növelik a kohéziós pénzeket

Az Európai Parlament plenáris ülése is megszavazta Deutsch Tamás javaslatát: 3 milliárd euróval kívánja megemelni a 2020-as kohéziós forrásokat. Az emeléssel biztosítani lehet, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre a tagállami, már megvalósított projektek számláinak kifizetésére.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, a szavazást követően elmondta: óriási áttörés, hogy a néppárti frakció, majd a Költségvetési Bizottság után, most az EP plenáris ülése is elismerte, hogy több pénzre van szükség a regionális fejlesztési programok megvalósítására 2020-ban. Ez azért fontos, mert el kell kerülni az előző többéves pénzügyi keretterv végén előállt „likviditási hiány” problémáját és biztosítani kell, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre a tagállami, már megvalósított projektek számláinak kifizetésére.

Deutsch Tamás szerint fontos kiemelni: a 2020-as év a mostani pénzügyi keretterv utolsó éve. Ezért is kell, hogy beszéljünk arról, hogy jelenlegi formájában elfogadhatatlan a 2021-2027 közötti pénzügyi keretterv javaslata. Az Európai Bizottság tervezete kettős mércét alkalmaz, ráadásul jelentősen csökkentené a regionális fejlesztési és agrárforrásokat is. Sajnos a finn elnökség előterjesztése sem tartalmaz elfogadható javulást ezeken a területeken Magyarország számára.

„Az uniós tervek tükrében, amelyek hátrányos helyzetbe hoznák a magyar régiókat, különösen szomorú a magyar ellenzék arra vonatkozó próbálkozása, hogy a jövőben ne Magyarországon döntsenek arról, hova jutnak az uniós fejlesztési pénzek. Egyedül a magyarországi ellenzék az, amely minden erőt és energiát arra fordít, hogy minél kevesebb pénzt kapjon Magyarország és a magyar emberek. Életveszélyes, Magyarország ellen nyílt támadást jelentő elképzelés ez, melynek értelmében elvennék a Magyarországnak járó fejlesztési pénzeket” - hívta fel a figyelmet a Fidesz európai parlamenti delegációvezetőj

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: hat erő is EP-mandátumot szerezhet

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×