eur:
392.39
usd:
365.58
bux:
66811.15
2024. április 26. péntek Ervin
Donald Trump republikánus amerikai elnök nyilatkozik a sajtónak a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében 2019. május 22-én, miután megszakította tárgyalásait a kongresszus demokrata párti két vezetőjével, Nancy Pelosi házelnökkel és Chuck Schumerrel, a demokraták szenátusi frakciójának vezetőjével. Trump kijelentette, hogy nem működik együtt a demokratákkal mindaddig, amíg fel nem hagynak azokkal az erőfeszítéseikkel, hogy vizsgálatokat indítsanak ellene.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Fox News: Elolvadt Donald Trump társadalmi támogatottsága

Már a hozzá hű Fox News felmérése szerint is abszolút többségben vannak azok, akik szerint távoznia kell a Fehér Házból.

Az eddig "trumpistaként" számon tartott Fox News által ismertetett friss felmérés szerint az amerikaiak 51 százaléka azon a véleményen van: Donald Trumpnak le kellene mondania - olvasható a Portfolio.hu összefoglalójában. Korábban ez a százalékos arány 42 százalék volt.

Az emberek 4 százaléka azt mondja, hogy az alkotmányos eljárást le kell folytatni Trumppal szemben, viszont nem kell megfosztani pozíciójától az elnököt. 40 százalék pedig továbbra is teljesen elutasítja az egész impeachment-eljárást.

Trump munkáját a megkérdezettek 43 százaléka látja pozitívnak, 55 százaléka negatívnak. 51 százaléka gondolja a korábbiaknál korruptabbnak a Trump-kormányzatot

Az impeachment kapcsán arról is megkérdezték a szavazókat, hogy szerintük helyes-e, ha Trump egy másik ország vezetőjét próbálja befolyásolni, erre 66 százalék válaszolt úgy, hogy nem helyes.

Ismert, a demokraták azért indították el az alkotmányos eljárást, mert Trump egy telefonbeszélgetésben Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt akarta rávenni arra, hogy indítsanak nyomozást Joe Biden elnökjelölt fia ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×