eur:
392.25
usd:
366.77
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke egy észak-koreai rakétatüzérségi egység lőgyakorlatát felügyeli egy meg nem nevezett támaszponton 2019. május 9-én. Az állami média szerint különféle nagy hatótávolságú csapásmérő eszközöket vetettek be a gyakorlaton.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE

Észak-Korea két rakétát is kilőtt a Japán-tenger felé

A kommunista ország előző nap ünnepelte megalapításának évfordulóját.

Észak-Korea két újabb rakétát lőtt ki az ország nyugati részéből keleti irányba - jelentette kedd reggel a Yonhap dél-koreai hírügynökség.

A dél-koreai hadsereg vezérkarának tájékoztatása szerint két kilövést észleltek a kommunista ország nyugati részén található Dél-Phjongan tartományban, és mindkét rakétát a Japán-tenger irányába lőtték ki.

A szöuli hadvezetés a rakéták lehetséges típusáról, hatótávolságáról és repülési magasságáról nem közölt részleteket.

A kommunista ország előző nap ünnepelte megalapításának évfordulóját, pár órával a kilövések előtt pedig közölték, hogy szeptember végén kész folytatni a leszerelési tárgyalásokat az Egyesült Államokkal.

A keddi immár a nyolcadik rakétakilövés, amióta Kim Dzsong Un észak-korai diktátor és Donald Trump amerikai elnök júniusban a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben találkozott egymással.

Akkor abban állapodtak meg, hogy folytatódnak a tárgyalások, miután a két vezető februári, hanoi csúcstalálkozója megállapodás nélkül szakadt félbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×