eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Frankfurt, 2013. szeptember 12.Angela Merkel német kancellár egy Smart elektromos autóban ül a 65. Frankfurti Autószalon nyitónapján, 2013. szeptember 12-én. (MTI/EPA/Boris Rössler)
Nyitókép: Boris Rössler

Kiadták a figyelmeztetést, fontos területen van késésben az EU

Az Európai Uniónak energia- és éghajlat-politikai céljainak eléréséhez javítania kell energiatárolási kapacitásán - közölte az Európai Számvevőszék az energiatárolási technológiák terén jelentkező nehézségeket összegző, hétfőn közzétett tájékoztatójában.

Az Európai Unió luxembourgi központú számvevőszéke arra figyelmeztetett, hogy az unió akkumulátorgyártó kapacitása elmarad a nemzetközi versenytársakétól, és nem feltétlenül fog megvalósulni az európai akkumulátoripari összefogás 2025-re kitűzött célja.

Megállapításuk szerint

az unió a többi vezető globális régióhoz képest késésben van az - elektromos járművekben is alkalmazott - lítiumion-akkumulátorok gyártásához szükséges kapacitás fejlesztésével.

Mivel az unió az akkumulátorgyártási piacra csak "második szereplőként" fog belépni, előfordulhat, hogy nehezen szerez versenyelőnyt - húzták alá.

Az elektromos mobilitást illetően megállapították, a járművek töltésére szolgáló infrastruktúra késedelmes és nem egységes kiépítése késleltetheti az elektromos járművek széles körű elterjedését. Hozzátették ugyanakkor, hogy a megújuló forrásból előállított üzemanyagok, többek között a megújuló villamos energia vagy hidrogén elősegítheti a közlekedésből származó kibocsátások csökkentését, a fejlettebb energiatárolási technológiák pedig az ilyen üzemanyagokkal működő járműflották elterjedését.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×