eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, Angela Merkel német kancellár, valamint Peter Pellegrini szlovák, Andrej Babis cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b-j) a visegrádi országok és Németország csúcstalálkozóján Pozsonyban 2019. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor: nem olyan lesz az EU május után, mint eddig volt

Minden nagy döntéssel meg kell várni a májusi európai parlamenti (EP-) választást, az európai polgárok döntését - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi országcsoport (V4) és Németország pozsonyi kormányfői találkozóján.

A visegrádi országok, vagyis Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia kormányfői Angela Merkel német kancellárral tárgyaltak Pozsonyban. A megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor kiemelte: az EP-választás után folytatni kell a V4 és Németország együttműködését, amelyet most is "a pozitív hangvétel és őszinte hangvétel" jellemzett.

Ennek az az oka, hogy a közös történelmi siker mindig felülírja a jelenkor vitáit. Ma itt az Európai Unió magállamai találkoztak - jelentette ki Orbán Viktor az Echo TV tudósítása szerint.

A miniszterelnök szerint Európa magját ugyanis azok az országok adják, amelyek teljesítményükkel kiemelkednek. Többek között, ha megnézzük az exportot, a munkanélküliséget, a bankrendszert, a strukturális fejlesztéseket, akkor ma itt Európa magállamai vannak jelen.

A V4-ek, különösen Németországgal együttműködve jelentik ma az európai gazdaság növekedési motorját

- emelte ki.

Abban mindannyian egyetértünk, hogy erős Európát akarunk és ezért együtt akarunk dolgozni a jövőben - jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette, nem tudni, milyen lesz az unió a parlamenti választások után, de egy dologban biztos: nem olyan, mint eddig volt. Az, hogy milyen irányba változik, azt majd az európai polgárok döntik el.

Orbán Viktor azt javasolta, minden nagy horderejű döntéssel várják meg a májusi EP-választást, és utána folytassák az együttműködést a V4-ek és Németország között.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×