eur:
392.8
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Füst gomolyog az Etnából a szicíliai Catania közelében 2018. december 24-én, kevéssel a tűzhányó kitörése előtt. A rossz látási viszonyok miatt lezárták a cataniai repülőteret. A kitörést követő földmozgások legnagyobbika 4-es erősségű volt, sérültekről nem érkezett jelentés.
Nyitókép: MTI/AP/Salvatore Allegra

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az Etna környékére

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány pénteken az Etna környékére, amely megszenvedte a karácsony este kezdődött földrengéssorozatot.

Már legkevesebb 400 ember hajléktalanná vált amiatt, hogy a vulkán kitörése heves földmozgásokkal jár. Az olasz kormány 10 millió euró gyorssegély ítélt meg az érintett területnek, a szükségállapot kihirdetése pedig lehetővé teszi, hogy a hatóságok mellőzzék a bürokratikus előírások betartását, és így gyorsabban segíthessenek a rászorulóknak.

Az olasz polgári védelem jelenleg 406 ember ideiglenes szállásáról és étkeztetéséről gondoskodik az Etna környékén.

A több mint 3300 méter magas hegy az egyik legaktívabb vulkán a világon.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×