INFORÁDIÓ 
2019. április 23. kedd
Béla

pokolgép

merénylet

szomália

mogadishu

al-shabaab

Mogadishu, 2018. november 9. Sebesültet visznek férfiak a szomáliai főváros, Mogadishu Sahafi nevű szállodájánál, ahol három, gépkocsiba rejtett pokolgép robbant 2018. november 9-én. Ez első adatok szerint 19 ember halt meg, köztük hat iszlamista támadó, tizenöten megsebesültek. A merényletet az al-Shabaab terrorszervezet vállalta magára. MTI/AP/Farah Abdi Varszame

Véres merényletsorozat Mogadishuban

Infostart / MTI

Gépkocsiba rejtett pokolgépek robbantak a szomáliai főváros egyik szállodájánál, a Bűnügyi Vizsgálati Hivatal épülete közelében, sokan meghaltak. 

Egyelőre ellentmondó értesülések vannak az áldozatok számáról: az AFP francia hírügynökség egy biztonsági vezetőtől úgy értesült, hogy mintegy húsz ember halt meg, és több mint 40 másik megsebesült. A dpa német hírügynökségnek a rendőrségre hivatkozó jelentése szerint harmincketten haltak meg, közöttük 26 polgári személy és hat terrorista, tizenöten pedig megsebesültek.

Először két, gépkocsiba rejtett pokolgép robbant a Bűnügyi Vizsgálati Hivatalal (CID) szemben álló Sahafi szállodánál, majd a szálloda és a CID biztonsági őrei tüzet nyitottak. Húsz perccel később egy újabb robbanás rázta meg a forgalmas utcát.

Két támadó a robbanásokban halt meg, négy másikkal, akik megpróbálták megostromolni a szomáliai elit által látogatott szállodát, a biztonsági őrök végeztek. A harmadik robbanás egy közeli parkolóban lévő autóban történt.

Több áldozat a felismerhetetlenségig összeégett.

Röviddel a támadás után al-Shabaab terrorszervezet vállalta magára a merénylet elkövetését az lázadók Andalus nevű rádiójában.

Nyitókép: MTI/AP/Farah Abdi Varszame
A címlapról ajánljuk

Dárdai Pál hazatér

Újabb információkat osztott meg jövőjéről Dárdai Pál. A Hertha BSC magyar vezetőedzője viheti...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018