eur:
392.49
usd:
365.87
bux:
66795.47
2024. április 25. csütörtök Márk
Rendőröautók a dél-kaliforniai Thousand Oaks városban, ahol lövöldözés történt a Borderline Bar & Grill nevű szórakozóhelyen 2018. november 8-án. A rendőrség egyelőre egy elkövetőről tud, a lövöldözésnek számos sérültje van.
Nyitókép: MTI/AP

Tizenhárman belehaltak a kaliforniai westernbuliban történt lövöldözésbe

Még tartott az elkövető ámokfutása, amikor a rendőrök és a mentők kiértek a Thousand Oaks város egyetemi countryeseményen történt lövöldözés helyszínére, így az áldozatok között van a helyi seriffhelyettes is. A vérengző férfit is halálos találat érte.

Tüzet nyitott egy férfi a dél-kaliforniai Thousand Oaks város egyik bárjában, ahol egyetemi countrys táncest zajlott. A lövöldözés során az első jelentések szerint hatan megsérültek, aztán kiderült, tizenegyen, de a rendőrök kiérkezéséig tartott lövöldözés - mint helyi idő szerint csütörtök reggelre kiderült - végül 13 halálos áldozatot szedett, rajtuk kívül tucatnyian megsérültek. A halottak között van a helyszínre elsőként kiért helyi, 29 éve szolgáló - nyugdíjba vonulását tervező - seriffhelyettes és maga az elkövető is.

A Ventura County Star című helyi napilap tudósítása szerint legalább 30 lövés dördült el kevéssel éjfél előtt a Borderline Bar & Grill nevű, western stílusó szórakozóhelyen, ahol egyetemi táncos countryestet tartottak.

A rendőrség egyelőre egyetlen, magányos elkövetőről tud, aki pultnál egy füstbomba eldobásával kezdte a szörnyű akciót, majd félautomata fegyverével fejbe lőtte a bejáratnál álló biztonsági őrt. A bent tartózkodók közül sokakat eltalált, többen a mosdóban, illetve a benti bútorok között próbált elbújni, nem kevesen az ablakokon ugráltak ki. Az információk egy része a szemtanúkkal beszélő egyetemi hallgatói önkormányzati képviselőtől, másik része Andy Fox polgármestertől származik, az értesülések némelyikét pedig a seriff, Geoff Dean bocsátotta a sajtó rendelkezésére.

A város, amit az ország egyik legbiztonságosabbjának tartanak - a CNN tudósítása szerint - 40 kilométerre van nyugatra Los Angelestől.

Donald Trump amerikai elnök két Twitter-üzetenetet is közzétett hajnalban: az elsőben rögzítette, hogy mindenről teljes körűen tájékoztatták, az FBI emberei a helyszínen vannak, és megerősítette, hogy a bárba elsőként belépő rendőr is meghalt. Második üzenetében gratulált valamennyi kivonult egyenruhásnak a hősiességéért és a gyorsaságáért, aláhúzva, hogy alig három perccel a riasztás után ott voltak. "Isten áldja az áldozatokat és az ő családjukat" - tette hozzá végül.

A CNN összeállítása szerint évente 35 ezren halnak meg az Egyesült államokban lőfegyverhasználat következtében.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×