eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Társai viszik el az egyik sebesült áldozatot a dél-kaliforniai Thousand Oaks városban lévő Borderline Bar & Grill nevű szórakozóhelyről 2018. november 8-án, miután egy férfi tüzet nyitott az ott zajló diákrendezvény résztvevőire. A lövöldözésnek legalább 13 halottja van.
Nyitókép: MTI/AP/RMG News

Egy volt tengerész-gyalogos ölt meg 12 embert egy kaliforniai bárban

Volt katona a 13 halálos áldozattal járó dél-kaliforniai ámokfutás elkövetője a Ventura megyei seriff csütörtöki tájékoztatása szerint.

A 28 éves Ian David Long szerdán későn este egy szórakozóhelyen nyitott tüzet vaktában egy diákrendezvény résztvevőire, köztük a Pepperdine Egyetem hallgatóra a dél-kaliforniai Thousand Oaks városában. A lövöldözésben 12 ember kapott halálos sebet. Long is meghalt, öngyilkos lett. Kórházba szállítás után meghalt a seriff helyettese, Ron Helus is, aki éppen a lövöldözéskor lépett be a szórakozóhelyre. A helyszínen egyébként hat, szolgálaton kívüli rendőr is volt.

A sebesültek pontos számát egyelőre nem közölték, de bejelentették: 21 sebesültet csütörtökön délelőtt hazaengedtek a kórházból.

Geoff Dean seriff csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta:

Long egyetlen fegyvert, egy Glock típusú pisztolyt használt. Tettének oka egyelőre ismeretlen.

A seriff megerősítette, hogy Long öngyilkos lett, és már halott volt, amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre. A szórakozóhely irodájában találták meg a holttestét.

Az elkövető - mint Geoff Dean elmondta - korábban kisebb, közlekedési ügyekben került összeütközésbe a törvénnyel, 2015-ben pedig ő volt verekedés áldozata egy szórakozóhelyen.

Long 2008 és 2013 között a fegyveres erők kötelékeiben, a tengerészgyalogságnál szolgált.

Donald Trump elnök elrendelte a nemzeti lobogó félárbocra engedését a Fehér Háznál, a középületeken, valamennyi katonai bázison, tengerészeti állomáson és az Egyesült Államok külképviseletein.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×