eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Salvini a repülőterek lezárásával fenyegetett

A német hatóságok cáfolták az olasz kormányfőhelyettes megnyilatkozásának alapjául szolgáló híreket.

Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes vasárnap arra figyelmeztetett, hogy lezárat minden repülőteret, ha Németország charterjáratokkal vissza akarja szállítani az Olaszországban regisztrált menedékkérőket.

Matteo Salvini arra a sajtóhírre reagált, miszerint Németország októberben több charterjáratot indít Olaszországba, hogy visszaszállítsa azokat a bevándorlókat, akik Olaszországban léptek be az Európai Unió területére, itt regisztrálták őket, majd innen más tagállamba mentek tovább, ahol nem kaptak menedéket.

Az ilyen migránsokat az EU-tagállamok eddig is visszaszállították Olaszországba: Franciaország havonta húsz, Németország havonta ötven személyt szállíthatott vissza Olaszországba menetrend szerinti repülőjárattal, a gyakorlatban azonban a németek havi 25 főt szállítottak vissza Olaszországba. Most azonban több emberről volt szó és különjáratokról a Berlin és Róma között szeptemberben bejelentett megállapodás értelmében.

Az idei év első felében Németország 10 748 menekültet próbált visszaküldeni Olaszországba, de ténylegesen csak 1692 embert vittek vissza a német belügyminisztérium adatai szerint.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×