eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Túszdráma Los Angelesben

Családi vita miatt gyilkolt, később pedig több tucatnyi túszt ejtett egy férfi szombaton az egyesült államokbeli Los Angelesben egy szupermarketben, a rendőrség később őrizetbe vette.

A túszejtés előtt a férfi hét lövéssel meggyilkolta nagymamáját, megsebesített egy másik nőt, akit egy autóba kényszerített. A rendőrség üldözőbe vette őket és közben tüzet nyitott a menekülőre, aki egy bevásárlóközpontnál a járművel egy oszlopnak ütközött. A férfi berontott a szupermarketbe, tűzpárbaj bontakozott ki. Ezzel egy időben a megrémült vásárlók és az ott dolgozók menedéket kerestek. A lövöldözésben betört a bevásárlóközpont üvegablaka, amelyen több vásárló kimenekült. A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség. A hatóságok igyekeztek rábírni a férfit, hogy engedje szabadon 40-50 túszát és adja meg magát.

A tárgyalás eredményeképpen három órával később a férfi hozzájárult ahhoz, hogy feladja magát. A rendőrök azonnal őrizetbe vették. Nevét nem hozták nyilvánosságra annyit tudni csupán, hogy 28 éves és megsebesült.

A tűzoltóság közlése szerint hat - 12-től 81 éves korig terjedően - ember került kórházba, egyikük sem lőtt sebbel, mindannyijuk állapota kielégítő.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×