INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

franciaország

vb

ünnep

biztonság

Szentpétervár, 2018. július 10.Didier Deschamps francia szövetségi kapitány (j) játékosaival ünnepel az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében játszott Franciaország-Belgium mérkőzés végén Szentpéterváron 2018. július 10-én. A francia válogatott 1-0-ra győzött. (MTI/EPA/Etienne Laurent)

Korlátozások lépnek életbe Párizsban, ha világbajnok lesz a francia válogatott

Franciaország 12 ezer rendőrt, valamint 3 ezer tűzoltót és mentőt rendeltek ki a hétvégi eseményekre. Ezen kívül a terrorkészültség keretében járőröző mintegy 2 ezer katona is az utcákon lesz.

Nagy erőket mozgósítanak Párizsban a hétvégi eseményekre a francia szolgálatok. Szombaton tartják meg a július 14-i nemzeti ünnepet, vasárnap pedig a vb-döntőre készülnek. Michel Delpuech, Párizs prefektusa úgy nyilatkozott: a jelentős intézkedéssorozatra azért van szükség, hogy az ünnepet ne árnyékolják be tragédiák. Hangsúlyopzta: a terrorveszély közepette tartják meg nemzeti ünnep megszokott pénteki és szombati eseményeit, ezen kívül fel kell készülni a futball világbajnokság döntőjére is.

A mérkőzés idejére a fővárosban óriáskivetítőt állítanak fel a Mars-mezőn kiépített szurkolói zónában, amelyet teljesen körbekerítenek, és aminek hat biztonsági bejárata lesz. Michel Delpuech hozzátette: reményeink szerint minden probléma nélkül lezajlanak majd az események. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a francia válogatott győzelme esetén az ünneplés olyan tömegjelentekkel jár majd, mint amilyeneket már az elődöntő után is megtapasztaltak. Hozzátette:

ha a francia csapat nyeri meg a világbajnokságot, megtiltják a gépjármű-közlekedést a fél városban.

Michel Delpuech arra utalt, amikor kedden este százezrek ünnepelték a párizsi utcákon Franciaország 1-0-s győzelmét Belgium felett. Ekkor a Champs-Élysées sugárúton, éjfél után mintegy tucatnyi rendbontó összecsapott a rendőrökkel, akik könnygázzal oszlatták szét őket, mielőtt teljesen kiürítették a sugárutat.

Nyitókép: Etienne Laurent

Kapcsolódó hang

 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018