eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Szentpétervár, 2018. július 10.Didier Deschamps francia szövetségi kapitány (j) játékosaival ünnepel az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében játszott Franciaország-Belgium mérkőzés végén Szentpéterváron 2018. július 10-én. A francia válogatott 1-0-ra győzött. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Nyitókép: Etienne Laurent

Korlátozások lépnek életbe Párizsban, ha világbajnok lesz a francia válogatott

Franciaország 12 ezer rendőrt, valamint 3 ezer tűzoltót és mentőt rendeltek ki a hétvégi eseményekre. Ezen kívül a terrorkészültség keretében járőröző mintegy 2 ezer katona is az utcákon lesz.

Nagy erőket mozgósítanak Párizsban a hétvégi eseményekre a francia szolgálatok. Szombaton tartják meg a július 14-i nemzeti ünnepet, vasárnap pedig a vb-döntőre készülnek. Michel Delpuech, Párizs prefektusa úgy nyilatkozott: a jelentős intézkedéssorozatra azért van szükség, hogy az ünnepet ne árnyékolják be tragédiák. Hangsúlyopzta: a terrorveszély közepette tartják meg nemzeti ünnep megszokott pénteki és szombati eseményeit, ezen kívül fel kell készülni a futball világbajnokság döntőjére is.

A mérkőzés idejére a fővárosban óriáskivetítőt állítanak fel a Mars-mezőn kiépített szurkolói zónában, amelyet teljesen körbekerítenek, és aminek hat biztonsági bejárata lesz. Michel Delpuech hozzátette: reményeink szerint minden probléma nélkül lezajlanak majd az események. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a francia válogatott győzelme esetén az ünneplés olyan tömegjelentekkel jár majd, mint amilyeneket már az elődöntő után is megtapasztaltak. Hozzátette:

ha a francia csapat nyeri meg a világbajnokságot, megtiltják a gépjármű-közlekedést a fél városban.

Michel Delpuech arra utalt, amikor kedden este százezrek ünnepelték a párizsi utcákon Franciaország 1-0-s győzelmét Belgium felett. Ekkor a Champs-Élysées sugárúton, éjfél után mintegy tucatnyi rendbontó összecsapott a rendőrökkel, akik könnygázzal oszlatták szét őket, mielőtt teljesen kiürítették a sugárutat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×