eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Maeszai, 2018. július 6.Thaiföldi katona oxigénpalackokat visz az esővízzel elárasztott Tham Luang barlangban rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban fekvő Maeszaiban 2018. július 6-án. A mentőegységek július 2-án találtak rá a június 23-án eltűnt ifjúsági focicsapat tagjaira és edzőjükre a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben. A mentőmunkálatok során búvárok oxigénpalackokat helyeznek el a barlangban, a több kilométeres, tervezett mentési útvonal mentén. (MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)
Nyitókép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Egyszerre hozzák ki a barlangban maradt öt embert

Négy kamaszfiú és a fociedzőjük várja a szabadulást.

Az öt emberen kívül egy orvos és a thaiföldi haditengerészeti kommandó három tagja, akik azóta vannak a csoporttal, hogy felfedezték őket a múlt hét elején, ugyancsak ma jönnek ki a barlangból.

A barlangrendszerben egy ifjúsági futballcsapat 12 tagja és az edző rekedt benn június 23-án. Vasárnap négy, hétfőn pedig további négy gyermeket mentettek ki.

Balázs Gergely barlangi kutatóbúvár az InfoRádiónak elemezte a napok óta tartó mentést, erről itt olvashat bővebben. Mint mondta, a mentális felkészítés a legfontosabb, és úgy tűnik, jól sikerül. A szakember úgy fogalmazott, a gyerekeknek "csak" annyi dolguk van, hogy lélegezzenek és ne essenek pánikba, minden mást a barlangi búvárokra bízhatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×