eur:
394.2
usd:
370.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Kijev, 2018. május 30.Ukrán rendőrautók állnak Arkagyij Babcsenko orosz haditudósító kijevi otthonának bejárata előtt 2018. május 29-én. Az orosz újságírót hátba lőtték, majd a mentőautóban életét vesztette. Babcsenko 2017 óta élt Ukrajnában, a Reuters brit hírügynökség közlése szerint a férfi azért hagyta el Oroszországot, mert féltette az életét.  (MTI/EPA/Sztepan Franko)
Nyitókép: Sztepan Franko

Álhír volt az orosz újságíró kijevi meggyilkolása

A férfi életben van, halálát csak megrendezték.

A BBC beszámolója szerint Arkagyij Babcsenko feladata az volt, hogy orosz ügynököket leplezzen le. Kedden terjedt el a sajtóban a hír, hogy a férfi kijevi otthonában gyilkosság áldozata lett.

Miközben az állítólagos merényletet sorra ítélték el a politikusok,

Babcsenko váratlanul felbukkant az ukrán televízió sajtótájékoztatóján.

Az újságíró még a felesége előtt is titkolta a küldetését és megrendezett halálát, emiatt igyekezett bocsánatot kérni az asszonytól.

A leleplezést egyébként az ukrán biztonsági szolgálat feje, Vasyl Hrytsak jelentette be.

Orosz szóvivő: propagandahatást kívántak kelteni a merényletsztorival

Nyilvánvalóan propagandahatást kívántak kelteni Kijevben az Arkagyij Babcsenko orosz állampolgárságú újságíró állítólagos meggyilkolásáról szóló történettel, de az, hogy életben van, jó hír - írta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdán Facebook-oldalán.

"A legjobb hír, hogy Babcsenko életben van. Bárcsak mindig így lenne. Sajnos, más esetekben a színjáték nem jött össze. Nyilvánvaló, hogy a történettel propagandahatást akartak elérni" - tette hozzá Zaharova.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×