eur:
394.11
usd:
365.28
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Bocsánatot kértek az orgiákért

Az Oxfam brit segélyszervezet hivatalosan is bocsánatot kért Haititől munkatársai szexuális visszaélései miatt.

Simon Ticehurst, az Oxfam latin-amerikai és karibi térségért felelős regionális igazgatója Port-au-Prince-ben nyilatkozva elmondta: azért érkezett egy küldöttség élén Haitibe, hogy ismertesse a humanitárius szervezeten belül elvégzett vizsgálati jelentés tartalmát. Hozzáfűzte: látogatásának célja az is, hogy a segélyszervezet nevében a haiti kormány és nép előtt is

kifejezze szégyenérzetüket, illetve bocsánatot kérjen.

Ticehurst szerint az Oxfam számos intézkedést foganatosított, a szervezeten belüli szabályok szigorítására, hogy elejét vegyék az ilyen jellegű történéseknek.

Az Oxfam-küldöttségnek több mint két órán keresztül kellett számot adnia Aviol Fleurant haiti tervezési és külső együttműködésért felelős miniszternek. A tárcavezető az általa egybehívott találkozót követően hangsúlyozta, hogy szükség esetén ismét meghallgatja az Oxfam regionális igazgatóját. Hozzátette: időközben a karibi szigetállam vezetése bekéri a különböző jelentéseket, hogy teljes képet kaphasson a helyzetről. Fleurant szerint eddig nem tettek bejelentést az esetleges bűncselekményekről sem a haiti kormánynál, sem a helyi igazságszolgáltatásnál.

A prostitúció bűncselekmény ugyan Haitin, de egyelőre nem teljesen világos, hogy az Oxfam munkatársait pontosan milyen bűntettek elkövetésével vádolják.

Az Oxfam a múlt héten bocsánatkérésre kényszerült, mert kiderült, egy 2011-es belső vizsgálat feltárta, hogy munkatársai szexuális visszaéléseket követtek el. Maga a szervezet részleteket nem árult el. A The Times című konzervatív brit napilap viszont arról számolt be, hogy az Oxfam egyes munkatársai szexpartykat tartottak fiatal prostituáltakkal 2011-ben Haitin, miközben a pusztító földrengés következményeit elhárítani hivatott humanitárius erőfeszítések zajlottak.

Az ügy miatt London és Brüsszel is felülvizsgálja a szervezet támogatását.

Az Oxfam saját közlése szerint a történtekkel összefüggésben megvált négy, szexuális visszaélések elkövetésével vádolt munkatársától, míg mások felmondással vették elejét elbocsájtásuknak.

Sajtóértesülések szerint a Haitin és Csádban tartott szexorgiákon kívül az Oxfamnál nemi erőszak illetve nemi erőszak kísérletének esetei is előfordultak Dél-Szudánban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×